Novi semafori – pri brzini vozila većoj od 60 km/sat automatski se pali crveno svjetlo

Od petka Virovitica je dobila dva nova semafora i to na državnoj cesti D2 pokraj Područnih škola u Taborištu i Čemernici ponajviše zbog sigurnosti učenika navedenih škola.
Semafore su službeno pustili u rad virovitički gradonačelnik Ivica Kirin i saborski zastupnik Josip Đakić.
1 1257748763Od petka Virovitica je dobila dva nova semafora i to na državnoj cesti D2 pokraj Područnih škola u Taborištu i Čemernici ponajviše zbog sigurnosti učenika navedenih škola.
Semafore su službeno pustili u rad virovitički gradonačelnik Ivica Kirin i saborski zastupnik Josip Đakić.
Gradonačelnik Kirin tom se je prilikom zahvalio Hrvatskim cestama Bjelovar što su ih uvrstili u svoje planove i na taj način značajno pojačali sigurnost na cesti kojom dnevno prometuje i do 26.000 vozila. Najavio je i da će se u suradnji sa prometnom policijom obučiti djeca da se nauče pravilno koristiti novim semaforima.

2 1257748763Puštanju semafora u rad bio je nazočan i šef ispostave Hrvatskih cesta Bjelovar, Igor Sabolović koji nam je kazao da vrijednost investicija postavljanja ova dva semafora iznosi oko 1.000.000,00 kuna.
Za renoviranje ove prometnice i postavljanja semafora velike zasluge pripadaju saborskom zastupniku Josipu Đakiću koji je između ostalog posebno naglasio da je najveća vrijednost ovih semafora u činjenici da registriraju vozila koja idu brže od 60 km/sat, te se nakon toga pali crveno svjetlo i upozorava vozača da obavezno zaustavi vozilo. Na ovaj način nastojimo znatno usporiti promet u gradu kako bi što više pojačali sigurnost pješaka, a osobito naše djece rekao je na kraju Josip Đakić.

Skip to content