Novi sadržaj u hali Viroexpo: Besplatna sportska škola za djecu, ali i tečajevi za pretile koji uključuju program mršavljenja i vježbanja

Usred pandemije putem udruge koju je osnovao Dean Teodorović, inače Virovitičanin, prihvatio se realizacije projekta „Active for Slavonija“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda te iz hrvatskog proračuna. Radi se o potpuno opremljenom društvenom prostoru u Virovitici, u hali Viroexpa, koja je izgrađena sredstvima Ministarstva poljoprivrede, Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice. Tamo će se na 220 četvornih metara, kada to dopusti Nacionalni stožer civilne zaštite, organizirati aktivnosti za djecu, elementarna sportska škola, gimnastika te sportska škola za djecu s teškoćama u razvoju, ali i aktivnosti za roditelje i djecu zajedno.

U programu koji će trajati 24 mjeseca je i pet tečajeva po četiri mjeseca za pretile koji uključuju program mršavljenja i vježbanja. Kako bi se obuhvatile sve potrebe zajednice tu je i program tjelovježbe za umirovljenike, igraonice šaha, bele i slično te plesnjak jednom u dva tjedna, kao i škola hodanja. Program bi trebao krenuti 1. ožujka, pod uvjetom da epidemiološke mjere to dozvole, a najvažnija stvar u cijeloj priče je da je cijeli program za korisnike potpuno besplatan te će zaposliti pet profesora kineziologije. (vpz.hr, rtl.hr)

Skip to content