NOVI PROJEKT: U Virovitici će se graditi nova Glazbena škola Jan Vlašimsky – doznajte koji su sadržaji u planu

U Hotelu Panorama u Zagrebu, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, potpisala je s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave ugovore o sufinanciranju izrade projektno-tehničke dokumentacije za razvojne lokalne projekte.

S područja Virovitičko-podravske županije sufinancirat će se 10 projekata ukupne vrijednosti 2.000.000,00 kuna. Gradu Virovitici na navedenom natječaju Ministarstvo je odobrilo financiranje projektne dokumentacije za Glazbenu školu Jan Vlašimsky u iznosu od 230.000,00 kuna, a ugovor je potpisala zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac. Inače, financiranje projektne dokumentacije na natječaj je prijavila Razvojna agencija VTA.

Podsjetimo, nova glazbena škola gradit će kod zgrade Virovitičko-podravske županije i virovitičkog Kazališta, a bit će podijeljena u dva dijela, s dvije funkcionalne cjeline – glazbenom školom i koncertnom dvoranom. Nova škola će, uz učionice te prostorije za nastavnike i stručne suradnike imati brojne druge sadržaje, među ostalim, koncertne dvorane, vježbaonice, dvodijelnu višenamjensku dvoranu za potrebe učenika, tonski studio, glazbenu igraonicu za djecu manjeg uzrasta, ljetnu pozornicu, dok će ulazni hal biti opremljen svim pratećim sadržajima za potrebe posjetitelja koncerata.

Ministarstvo Programom pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova želi pridonijeti bržem društveno-gospodarskom razvoju, prvenstveno slabije razvijenih područja putem financijske pomoći u izradi projektne i tehničke dokumentacije za lokalne razvojne projekte, utemeljene na strateškim razvojnim dokumentima. (virovitica.hr, razvoj.gov.hr)

Skip to content