Novi projekt III. osnovne škole u potpunosti usklađen s državnim pedagoškim standardima

U skladu s uvjetima natječaja za izgradnju škola u svrhu izvođenja jednosmjenske nastave, Grad Virovitica izradio je novi projekt III. osnovne škole koji je u potpunosti usklađen s državnim pedagoškim standardima.
Naime, prilikom ranije pripreme za prijavu, na snagu je stupio novi državni pedagoški standard u vezi izgradnje školskih objekata te je Grad Virovitica, kao i svi drugi gradovi u RH, u obvezi preprojektirati dokumentaciju kako bi idejni projekt dobio suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja te se mogao aplicirati na natječaj.

Sada je u tijeku ishođenje suglasnosti nadležnog ministarstva za novo rješenje, nakon kojeg će se žurno prići izradi svih glavnih projekata potrebnih za novu građevinsku dozvolu.

Nova škola sa školskom sportskom dvoranom gradit će se na prostoru bivše vojarne, a projektom je predviđeno da će imati 12 odjela do 5. razreda, 12 odjela do 8. razreda te kapacitet za preko 600 učenika. Izgradnjom III. Osnovne škole Grad Virovitica imat će 3 optimalne škole za jednosmjensku i cjelodnevnu nastavu, čime će se rasteretiti roditelje i učenike u smislu dolaska i odlaska u školu te pohađanja izvannastavnih i izvanškolskih aktivnosti.

(virovitica.hr)

 

 

Skip to content