Novi pogon tvrtke RWA u Koriji: Ciljanom gnojidbom do racionalizacije proizvodnje

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić otvorio je u Koriji novi pogon tvrtke RWA Hrvatska – silose i skladište, u sklopu kojeg se nalazi i mješaonica gnojiva. Riječ je o investiciji vrijednoj 10 milijuna kuna, a prema riječima direktora RWA Hrvatska Zlatka Janečića, cilj ove tvrtke orijentirane na cjelokupnu poljoprivrednu proizvodnju je približiti se krajnjim proizvođačima i omogućiti im kvalitetniju proizvodnju uz smanjene troškove. Novi pogon će, uz ponudu repromaterijala i zaštitnih sredstava , poljoprivrednim proizvođačima omogućiti i koncept ciljane gnojidbe prilagođene potrebama tla i kulturama koje se siju. Riječ je o novom pristupu gnojidbi zahvaljujući kojem će poljoprivrednici postići financijske uštede jer će se izbjeći pretjerana ili nedovoljna gnojidba te će se stvoriti preduvjeti za optimalne prinose. Pogon u Koriji ujedno je i otkupno mjesto za poljoprivredne proizvođače, a posluju s oko 150 kooperanata s područja Virovitičko-podravske županije.

– Korištenje tehnološki naprednih gnojiva doprinosi racionalnoj proizvodnji i ima pozitivne učinke na okoliš. Ciljana gnojidba namjenskim gnojivima povećava prinose i smanjuje troškove proizvodnje po hektaru. – izjavio je ministar Tomislav Tolušić prilikom otvorenja pogona.

Otvorenju RWA pogona u Koriji nazočili su, među ostalima, i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac, gradski pročelnici Matija Mustač i Kristijan Sabo te brojni drugi uvaženi gosti. (virovitica.hr, mps.hr)

Skip to content