Novi adrenalinski sadržaj: Izgradnja suvremenog pump track poligona u Virovitici bliži se kraju

Izgradnja pump track poligona, koji je smješten u sportsko-rekreacijskoj zoni Virovitice, između SRC Vegeška i multifunkcionalne hale Viroexpo, polako se bliži kraju.

Investitor je Virovitičko-podravska županija, a projekt u vrijednosti 320.000 kuna sufinancira Ministarstvo turizma i sporta na temelju Programa razvoja cikloturizma na kontinentu.

Podsjetimo, Virovitica je peti grad u Hrvatskoj koji dobiva pump track poligon. Hrvatska tako slijedi pozitivne primjere zemalja iz susjedstva, poput Slovenije i Austrije, gdje su posljednjih godina izgrađeni deseci ovakvih poligona u kojima uživaju svi – od onih najmlađih do onih koji se i dalje osjećaju dovoljno mladima i žele osjetiti malo adrenalina.

Adria Bike poligon površine 865 m2 gradi se na gradskoj parceli površine oko 1800 m2, u suradnji s partnerima iz Slovenije – tvrtkom Alliance ASE specijaliziranom za izgradnju ovakvih poligona.

Pump track je neprekidna petlja ravnina i uzvisina po kojoj se može voziti i bez pedaliranja. Oblik pumptracka omogućuje zabavnu, ali i sigurnu sportsku aktivnost na površini koja može biti manja od košarkaškog terena. Asfaltni pumptrackovi pogodni su za sve veličine bicikala, skateboardova, koturaljki, romobila i slično. Na pumptracku se mogu voziti biciklisti svake životne dobi i tehničke spremnosti.

(www.icv.hr, vpz.hr, foto: M. Rođak)

Skip to content