Nove ulice u Virovitici

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Na današnjem Kolegiju gradonačelnika održanom u Gradskoj upravi razmotrena je Odluka o određivanju naziva ulica i trgova na području naselja Virovitica. Navedenom Odlukom grad Virovitica dobit će nekoliko novih ulica. Tako će jedna od dvije nove ulice u Poduzetničkoj zoni III dobiti ime po Oti Horvatu inženjeru strojarstva,…Na današnjem Kolegiju gradonačelnika održanom u Gradskoj upravi razmotrena je Odluka o određivanju naziva ulica i trgova na području naselja Virovitica.
Navedenom Odlukom grad Virovitica dobit će nekoliko novih ulica. Tako će jedna od dvije nove ulice u Poduzetničkoj zoni III dobiti ime po Oti Horvatu inženjeru strojarstva, stručnjaku, piscu, inovatoru i poligloti koji je rođen 6. ožujka 1909. godine u Virovitici dok je druga ulica dobila ime po jednom od osnivača i dugogodišnjem ravnatelju Kazališta Virovitica, glumcu i redatelju Stjepanu Rederu.

Iza Ulice hrvatskih branitelja imenovane su tri nove ulice 127. brigade HV-a, 81. gardijske bojne i 50. samostalnog bataljuna, dok će novi odvojak kod ulice Vinka Belobrka dobiti ime po Marijanu Derežiću koji je tragično stradao, 31. listopada, 1991. godine u prvoj vojno redarstvenoj operaciji kojom je počelo oslobađanje Bilogore i zapadne Slavonije.
Uz navedene ulice prihvaćeno je i razmišljanje da se ulica koja vodi prema današnjem odlagalištu otpada nazove Florin put kako ne bi bilo pogrešnih konotacija.

Skip to content