Nove prilike za razmjenu kroz program Erasmus+

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Europska komisija je 20. listopada 2015. objavila opći poziv na dostavu prijedloga za 2016. u okviru programa Erasmus+. Program Erasmus+ ulazi time u treću godinu provedbe, za koju je osigurano ukupno 2,2 milijarde eura.

Sredstva su namijenjena financiranju prilika za gotovo 600 000 mladih za studiranje, osposobljavanje, volontiranje ili sudjelovanje u programima razmjene i projektima u inozemstvu. I za 200 000 nastavnika, odgajatelja i predstavnika mladih bit će dostupne prilike za daljnje stručno usavršavanje. Komisija će 2016. sredstva iz programa Erasmus+ usmjeriti na podršku projektima osmišljenima za povećanje uključivosti sustava obrazovanja i osposobljavanja, hvatanje u koštac sa sve većom raznolikošću u učionicama diljem Europe te doprinos rješavanju problema radikalizacije mladih.

Ovim su pozivom na podnošenje prijedloga obuhvaćene sljedeće aktivnosti programa Erasmus+:

ključna aktivnost 1 (KA1) – obrazovna mobilnost pojedinaca,
ključna aktivnost 2 (KA2) – suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse
ključna aktivnost 3 (KA3) – podrška reformi politike.

Objavljen je i Vodič programa kako bi se potencijalnim korisnicima omogućio početak pripreme prijedloga projekata, koji će biti podvrgnuti zahtjevnom selekcijskom postupku.
Također, u organizaciji Informacijskog centra Europe Direct Virovitica i VIDRA-e u narednom razdoblju bit će održano predstavljanje ovog poziva.

Skip to content