Nove investicije: Gradski vijećnici usvojili Odluku o prodaji građevinskih parcela u poduzetničkim zonama

Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, vijećnici su usvojili Odluku o prodaji građevinskih parcela (zemljišta) i objekata u Poduzetničkim zonama grada. Temeljem Odluke prodaja građevinskih parcela (zemljišta) u Poduzetničkoj zoni III odobrena je tvrtki Grafiti Becker d,o,o, Herbei d.o.o. te Drvu exkluziv d.o.o. u Poduzetničkoj zoni Antunovac. Prve dvije tvrtke planiraju proširenje postojeće djelatnosti te izgradnju poslovnog objekta (Grafiti Becker halu za proizvodnju papira i proizvoda od papira, a Herbea halu za preradu i prešanje ljekovitog bilja), dok će Drvo exkluziv pokrenuti liniju za proizvodnju i preradu ogrjevnog drva. Planirana vrijednost navedenih investicija je oko 9,5 milijuna kuna, a olakšice koje ove tri tvrtke temeljem Programa poticaja i olakšica razvoja gospodarstva grada Virovitice ostvaruju prilikom kupnje zemljišta su od 80 do 100 posto.

Na sjednici je usvojena i Odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja – Novo groblje, a predviđa se proširenje Gradskog groblja na veću površinu, što bi zadovoljilo potrebe budućih ukopa za sljedećih 30 do 40 godina. Između ostalog, usvojeno je i Izvješće o radu Gradonačelnika Grada Virovitice za razdoblje srpanj – prosinac 2017., Odluka o proglašenju površine izvan lovišta na području grada Virovitice, Izvješće o radu Zaklade Grada Virovitice u 2017. godini, Informacija o ostvarivanju prava iz socijalne skrbi koja se financiraju iz Proračuna Grada Virovitice za 2017. godinu…

Sjednica je održana pod predsjedanjem predsjednice Gradskog vijeća Lahorke Weiss, a nazočili su joj i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, zamjenici gradonačelnika Damir Marenić i Vlasta Honjek – Golinac, gradski pročelnici te direktori gradskih tvrtki. (virovitica.hr; foto: M. Bašić)

Skip to content