Nova ulaganja u vodnogospodarski sustav: Tvrtki Virkom izdana građevinska dozvola za gradnju postrojenja za obradu otpadne vode vodocrpilišta Bikana

Grad Virovitica i gradske tvrtke i institucije radno su zakoračili u novu 2020 godinu izdavanjem dozvola i realizacijom vrijednih projekata.

Prvog radnog dana u novoj godini, 2. siječnja, Grad Virovitica izdao je tvrtki Virkom građevinsku dozvolu za gradnju postrojenja za obradu otpadne vode od pranja pješčanih filtera s pratećim cjevovodom i kabelima vodocrpilišta Bikana.

Vrijednost projekta je 6.903.000,00 kuna, a investitor je tvrtka Virkom. Projekt je nominiran Hrvatskim vodama u plan aktivnosti za 2020. godinu te se očekuje odobrenje sredstava za sufinanciranje, a samim time i početak izgradnje postrojenja.

U postrojenju će se prerađivati otpadna voda od pranja filtera te će tako biti pogodna za vraćanje u proces obrade vode. Ukratko, rekli bismo da se radi o „recikliranju“ otpadne vode od pranja filtera, rekla je direktorica tvrtke Virkom Margareta Ptiček. (virovitica.hr)

Skip to content