Nova slika središta Virovitice: Do kolovoza 2019. godine Dvorac Pejačević i Gradski park zasjat će punim sjajem

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, virovitičko-podravski župan Igor Andrović te gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin sa suradnicima, obišli su radove na Dvorcu Pejačević i u Gradskom parku u Virovitici kako bi vidjeli kojim se tempom odvijaju. Radovi u sklopu Integriranog razvojnog programa „5 do 12 za Dvorac“ financiranog iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020, u punom su jeku i odvijaju se u skladu s rokovima.

Obnova dvorca i parka, u skladu s konzervatorskim uvjetima, vratit će stari sjaj virovitičkoj povijesnoj jezgri. Parku će biti vraćen perivojni izgled te će se razviti sadržaji za slobodno vrijeme i rekreaciju: staze, šetnice, dječje igralište, hortikulturno uređenje… Do Rokova ove godine bit će posađeno 140 stabala, 100 ukrasnih grmova, a u funkciji bi trebala biti i moderna fontana.

Riječ je o projektu koji će promijeniti sliku grada, a zahvaljujući kojem će se razviti novi turistički proizvod te će se na atraktivan i inovativan način prezentirati kulturna i povijesna baština.

Ukupna vrijednost projekta je 81.439.871,46 kuna, dok se 66.659.100,04 kuna financira od strane Europske unije. (virovitica.hr, foto: M. Bašić, K. Toplak)

Skip to content