Nova rasvjeta: U dvorani OŠ Ivane Brlić – Mažuranić u Virovitici osvijetljenost veća za čak 175 posto

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Prema Planu rashoda za nabavu proizvodne dugotrajne imovine i dodatnih ulaganja na nefinancijskoj imovini u osnovnim školama u 2017. godini, Grad Virovitica i dalje ulaže u svoje škole.

U školskoj sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić od ovog tjedna u funkciji je nova, energetski učinkovitija rasvjeta. Dvorana je sagrađena prije 15-ak godina te je postojeći sustav rasvjete bio dotrajao i energetski neučinkovit. Radove na rekonstrukciji vrijedne 291.247,50 kuna izvela je tvrtka Area Lighting iz Zagreba. Zahvaljujući novoj rasvjeti na godišnjoj razini postići će se uštede energije od 61 posto, a osvijetljenost je veća za čak 175 posto.

Dvoranu su obišli i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, gradski pročelnici Kristijan Sabo i Alen Bjelica te ravnatelj škole Ivica Tomljanović.
– Na ovo ulaganje odlučili smo jer će nam se, prema izračunima, isplatiti kroz dvije godine kroz uštedu energije. S ulaganjima u osnovno školstvo nastavit ćemo i dalje kako bi učenicima i učiteljima boravak u školi bio što ugodniji, rekao je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

Inače, u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad Virovitica od 2010. godine intenzivno ulaže u škole kojima je osnivač. Tako je obnovljena zgrada OŠ Vladimir Nazor te promijenjena kompletna stolarija i krovište, a u OŠ Ivane Brlić Mažuranić stolarija i kondenzacijska kotlovnica. Osim toga, izgrađene su dvije nove školske zgrade i to u Sv. Đurađu i Koriji, dok su u Rezovcu i Rezovačkim Krčevinama škole obnovljene.

Skip to content