NOVA OPREMA U VIROVITIČKOJ OPĆOJ BOLNICI: Bolnica će ponuditi čak 75 novih operativnih postupaka

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U Općoj bolnici Virovitica u ponedjeljak, 24. prosinca predstavljena je oprema kupljena kroz projekt Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice kojom su opremljene operacijske sale, jedinica intenzivne njege i centralna sterilizacija dnevnih kirurgija te dnevne bolnice. Riječ je o opremi koja je, zajedno s opremom za pedijatrijske, kirurške, internističke i oftamološke dnevne bolnice, vrijedna gotovo 26 milijuna kuna.

Projekt opremanja i dogradnje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica, vrijedan 50 milijuna kuna, odobren je u stopostotnom iznosu za financiranje na pozivu Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija te je ujedno financijski najveći ostvareni europski projekt Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije.

Ravnatelj Opće bolnice Dinko Blažević rekao je kako je ovim opremanjem virovitička bolnica dobila kvalitetan i komforan prostor za pacijente, liječnike i medicinsko osoblje.
Do sada se u Općoj bolnici Virovitica moglo raditi 375 različitih operativnih postupaka, dok će se sada, nabavkom ove opreme, taj broj podići na 450. Dakle, bolnica će ponuditi čak 75 novih usluga, naglasio je Dinko Blažević.

Zadovoljstvo zbog ulaganja koja će osigurati kvalitetnu i brzu zdravstvenu uslugu izrazio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.
Izgradnjom novih kapaciteta virovitička Opća bolnica ponudit će još bolju i kvalitetniju zdravstvenu uslugu i skrb. Nabavkom nove suvremene opreme povećat će se kvaliteta i zdravstvenih pregleda, kao i broj prijema pacijenata, rekao je gradonačelnik Kirin.

Virovitičko-podravski župan Igro Andrović kazao je kao je ovo povijesni dan za našu bolnicu pošto se osam godina čekalo na opremanje ovog krila bolnice.
Nova oprema će značiti bolje uvjete rada našim liječnicima, ali i kvalitetniju zdravstvenu skrb kako za pacijente s područja naše županije, tako i iz ostalih županija koji gravitiraju prema Općoj bolnici Virovitica. Ulaganja ovdje neće stati te će se s nabavom opreme nastaviti i u budućnosti, rekao je župan Andrović dodavši kako Virovitičko-podravska županija, kako bi zadržala liječnike te privukla nove, od prošle godine subvencionira kamate na stambene kredite liječnika, a s tom mjerom će nastaviti i iduće godine.

Zadovoljstvo novom opremom istaknuo je i saborski zastupnik Josip Đakić.
Mislim da opremanjem ovih operacijskih blokova sada imamo bolnicu 21. stoljeća sa svim najmodernijima aparatima i uređajima koji su potrebni. Sada ih samo treba iskoristiti da svi korisnici, dakle stanovnici naše županije, ali i šire, imaju adekvatnu uslugu sukladnu tehnološkim mogućnostima koje prate današnje vrijeme i medicinu – istaknuo je saborski zastupnik Đakić.

U Općoj bolnicu Virovitica u tijeku je i instalacija uređaja za magnetsku rezonancu.
Drago mi je da se Vlada Republike Hrvatske brine za virovitičku bolnicu, mimo novca iz EU fondova. Prošle godine za Božić je došao novi CT uređaj vrijedan 4 milijuna kuna, a ove godine za Božić magnetska rezonanca vrijedna 8 milijuna kuna. Mislim da nitko u Virovitici prije dvije tri godine, možda, nije mogao niti sanjati da će Opća bolnica Virovitica imati tu mogućnost. Mislim da su to stvari koje spašavaju živote i da će pomoći našim građanima da dođu što prije do kvalitetnije zdravstvene skrbi – rekao je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Nova oprema zasigurno će puno značiti i liječnicima virovitičke bolnice.
Nova oprema znači puno, kako za nas, tako i za pacijente. Ona predstavlja novi nivo medicine, novi nivo rada na kirurškim djelatnostima. Donosi nam nove operacije: traumatološko-ortopedske, abdominalne, urološke, oftamološke. Za pacijente znači najviše jer mi postajemo zaista regionalni centar, što se tiče operativnoga liječenja, puno jači od okolnih bolnica – istaknuo je pročelnik službe kirurških djelatnosti i voditelj centralnog operacijskog bloka, doktor Tomislav Ružić.

Novoopremljene odjele u društvu domaćina, ravnatelja bolnice Dinka Blaževića te liječnika virovitičke Opće bolnice, obišli su podpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, zamjenik župana Marijo Klement, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa zamjenicom Vlastom Honjek -Golinac, ravnateljica RA VIDRA Emina Kovač, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Lahorka Weiss, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Miroslav Venus, ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Ivica Fotez, županijski pročenici, članovi Upravnog vijeća bolnice…(virovitica.hr, mb i ml; fotografije: Matija Rođak)

Skip to content