NOVA LED RASVJETA: Zamijenjeno preko 50 posto novih lampi; vraća se stari režim rada javne rasvjete

Prije mjesec dana u Virovitici i prigradskim naseljima započeli su radovi na rekonstrukciji javne rasvjete te je do sada zamijenjeno više od 50 posto starih lampi novim led rasvjetnim tijelima.

Radove, koji se trenutno odvijaju u Podgorju, obišao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sa zamjenicom Vlastom Honjek-Golinac i pročelnikom Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijanom Sabom. Pritom su najavili da se ovih dana vraća stari režim rada javne rasvjete.

Krajem ovog tjedna, a najkasnije početkom sljedećeg vratit će se stari režim rada javne rasvjete, odnosno svijetlit će cijelu noć u skladu s projektom. Do ponoći će svijetliti punim intenzitetom, a prema jutru će se, kako je i projektirano, taj intenzitet smanjivati, rekao je Kristijan Sabo.

Podsjetimo, u sklopu projekta rekonstrukcije javne rasvjete, odnosno zamjene postojeće rasvjete novom LED rasvjetom, mijenja se nešto više od 3500 svjetiljki i 25 reflektora, 180 rasvjetnih stupova, na 72 lokacije izmjestit će se mjerni ormarići, a centralni sustav za upravljanje javnom rasvjetnom bit će, prema projektu, ugrađen u užem centru grada.

Izvođač radova je Zajednica ponuditelja Javna Razsvetljava d.d. Ljubljana-Dobrunje iz Slovenije i “AC-DC” ELEKTRO SERVIS, IVO MILOŠEVIĆ“ iz Petrinje. (virovitica.hr)

Skip to content