NOVA IGRALA ZA MALIŠANE: Stigle su nove ljuljačke, tobogani, klackalice na tri dječja igrališta na području grada Virovitice

Dotrajale ljuljačke, tobogani, klackalice, penjalice i vlakići na dječjim igralištima u Ulici Hrvatskih žrtava i na Trgu Eugena Kvaternika su na radost mališana i njihovih roditelja zamijenjena novima, dok je u Ulici Jana Vlašimskog uređeno jedno potpuno novo igralište. Igrala su postavljena na sva tri igrališta te još preostaje nasipanje pijeska u zaštitne zone i uređenje okoliša, što bi do kraja tjedna trebalo biti gotovo.

Grad Virovitica je ovime nastavio s uređenjem dječjih igrališta po čijem se broju, s obzirom na broj stanovnika, nalazimo u samom vrhu. Prošle smo godine rekonstruirali postojeća igrališta gdje su se nalazila dotrajala drvena igrala, a organizirano je i sedam mini igrališta na području grada te su tako neiskorištene zelene površine postalo idealno mjesto za dječje radosti i druženje, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Također, i na ostalim igralištima na području grada igrala koja su dotrajala i više nisu za korištenje bit će zamijenjena. Trenutno je u tijeku analiza stanja postojećih igrališta te priprema na nabavu zamjenskih igrala. (virovitica.hr, fotografije: Martina Bašić)

Skip to content