Noć muzeja 2011.

Gradski muzej Virovitica i ove se godine, po četvrti put, pridružuje muzejskoj akciji Noć muzeja koja će se u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva održati 28. siječnja 2011. od 18 sati do 1 sat poslije ponoći…Gradski muzej Virovitica i ove se godine, po četvrti put, pridružuje muzejskoj akciji Noć muzeja koja će se u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva održati 28. siječnja 2011. od 18 sati do 1 sat poslije ponoći.Program smo zamislili kao kombinaciju muzejsko-edukativnih i zabavnih sadržaja i to:
1. otvorenje izložbe karikatura Roka Idžojtića u sklopu koje će autor ponuditi i stvaranje karikatura posjetitelja, a koju smo planirali u 19 sati, odnosno interakciju s posjetiteljima u 19,30
2. pedagošku igru pod nazivom Što se skriva u Muzeju? u 21 i 21,30 sati. Radi se o upoznavanju posjetitelja s muzejskim čuvaonicama koje su skrivene u kutcima Dvorca, a koje ćemo djelomično izložiti posjetiteljima. Odnosno, unutar igre, a pod vodstvom kustosica, organizirat ćemo dva razgledanja čuvaonica i tako pokušati upoznati posjetitelje s tajnama Muzeja i dvorca Pejačević u kojemu se Muzej nalazi.
3. koncert hrvatskog pop sastava Jinx u 22 sata.

Skip to content