NOĆ KNJIGE 2018: Susret s književnicom Nenom Lončar i dramatizacija slikovnice “Čemu služi ljudsko tijelo”

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica u ponedjeljak, 23. travnja, točno u podne započela je manifestacija koja samo slikovito nosi naziv „Noć knjige“, a zapravo je cjelodnevni program namijenjen popularizaciji pisane riječi.

„Noć knjige“ je počela susretom s književnicom Nenom Lončar koja je djeci, uglavnom učenicima OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, govorila o tome kako nastaju priče i romani za najmlađe. U opuštenom i duhovitom tonu djeca su književnici, kao i ona njima, postavljali pitanja i davali odgovore te tako kroz razgovor približili pisanu riječ. Moderatorica susreta je bila glumica i književnica Vlasta Golub, koja je djeci pročitala nekoliko odlomaka iz knjiga Nene Lončar.

„Noć knjige“ nastavljena je u popodnevnim satima dramskom predstavom „Čemu služi ljudsko tijelo“. Predstavu je izvela dječja Dramska skupina knjižnice, a režirala ju je Ivana Molnar, voditeljica Igraonice i Dramske skupine. Ovaj igrokaz je nastao prema istoimenoj slikovnici Krune Polandaka, koju su mali glumci ovog puta prilagodili i izveli u obliku kazališta sjena. Predstava je bila namijenjena djeci predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovne škole, a brojna publika ih je za nju nagradila dugotrajnim pljeskom.

U 19 sati manifestacja je nastavljena gostovanjem popularne blogerice i književnice Ingrid Divković. (www.icv.hr, zv)

Skip to content