NIŽI TROŠKOVI GRIJANJA: Poslovni park kreće u izradu projekta modernizacije kotlovnice „Obrtnik“

Gradska tvrtka Poslovni park sklopila je ugovor za izradu projektne dokumentacije za modernizaciju kotlovnice „Obrtnik“ u vrijednosti 100.000,00 kuna.

Radi se o izradi projektne dokumentacije za nabavu novih energetski učinkovitijih kotlova i automatike, zahvaljujući čemu će se smanjiti potrošnja toplinske energije za navedenu kotlovnicu na koju se grije pet zgrada na Trgu Ante Starčevića te Osnovna škola Vladimir Nazor. Bez projekta nije moguće započeti rekonstrukciju i upravljanje sustavom kotlovnice „Obrtnik“, rekao je direktor tvrtke Matija Mustač.

Inače, Poslovni park toplinskom energijom opskrbljuje putem pet kotlovnica grije 402 stambene jedinice, 46 poslovnih objekata i jednu zgradu. Prije pet godina modernizirane su sve kotlovnice osim „Obrtnika“, za što je utrošeno 2,4 milijuna kuna, dok je za održavanje kotlovnice „Obrtnik“ utrošeno preko 330.000,00 kuna. Sve to utjecalo je na smanjenje fiksnih troškova za grijanje kako za građane, tako i za poduzetnike. (virovitica.hr; fotografija: Arhiva)

Skip to content