NIJE SVAKI OTPAD SMEĆE: U tijeku je prikupljanje starog namještaja za edukaciju o održivom gospodarenju otpadom

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom, obveza jedinica lokalne samouprave je jedanput godišnje provoditi izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom. Projekt Izobrazno -informativnih aktivnosti Grada Virovitice vrijedan je 558.126,00 kuna, od čega 85% sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda. Svrha projekta je utjecati na podizanje razine svijesti o ulozi građana u sustavu održivog gospodarenja otpadom te o važnosti pravilnog postupanja s otpadom, što će pridonijeti ostvarenju strateških ciljeva u sektoru održivog gospodarenja otpadom na lokalnoj razini.

Jedna od aktivnosti u sklopu projekta koju je Grad prijavio su Radionice za djecu na temu sprječavanja nastanka otpada – ponovna uporaba. Iste će se provoditi na satovima likovnog odgoja na način da će djeca redizajnirati stari namještaj i prenamijeniti nešto što je možda bilo otpisano za ponovno korištenje. Poanta je u tome da nije svaki otpad smeće. U tom smislu, dužnost Grada je nabaviti materijal, odnosno stari namještaj za radionice, prvenstveno drvene stolice.

Ukoliko netko ima staru hoklicu, stolicu, mini stolić, tronožac neka se javi u Grad Viroviticu Anji Duršot na tel: 033 721 023 ili e-mail: anja.dursot@virovitica.hr

(virovitica.hr; fotografije: Matija Turkalj)

Skip to content