Nezaposlenost u Virovitici i dalje pada

Iako je na nivou Republike Hrvatske nezaposlenost u odnosu na prošli mjesec porasla za 2.3 posto što je rezultat godišnjih trendova, prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područna služba Virovitica, nastavlja se trend smanjenja broja nezaposlenih u gradu Virovitici.Iako je na nivou Republike Hrvatske nezaposlenost u odnosu na prošli mjesec porasla za 2.3 posto što je rezultat godišnjih trendova, prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područna služba Virovitica, nastavlja se trend smanjenja broja nezaposlenih u gradu Virovitici.

Naime, broj nezaposlenih u gradu Virovitici prema evidenciji HZZ-a Područne službe Virovitica u studenom 2008. godine bio je za 3.2 posto ili 50 osoba manji nego u mjesecu listopadu, i sada iznosi 1549 osoba.
U usporedbi sa istim mjesecom 2007. godine nezaposlenost je smanjena za 104 osobe ili 6.3 posto.

Za to isto vrijeme na području Ispostave Virovitica koja obuhvaća grad Viroviticu, te općine Suhopolje, Gradinu, Lukač i Špišić Bukovicu koje gravitiraju prema gradu Virovitici nezaposlenost je u odnosu na mjesec listopad 2008 godine smanjena za 1,8 posto ili 60 osoba, a u usporedbi sa istim razdobljem prošle godine nezaposlenost je smanjena za 7,3 posto ili 251 osobu.

Skip to content