Nezaboravni poklon – koncert Sinfonijskog orkestra mladih Sjeverne Rajne-Vestfalije

Virovitičani su danas imali nesvakidašnju priliku da uživaju u besplatnom koncertu Simfonijskog orkestra mladih Sjeverne Rajne-Vestfalije koji se od kraja rujna nalazi na turneji po gradovima Njemačke, Češke, Mađarske ali i Hrvatske ili točnije rečeno samo u gradu Virovitici.Virovitičani su danas imali nesvakidašnju priliku da uživaju u besplatnom koncertu Simfonijskog orkestra mladih Sjeverne Rajne-Vestfalije koji se od kraja rujna nalazi na turneji po gradovima Njemačke, Češke, Mađarske ali i Hrvatske ili točnije rečeno samo u gradu Virovitici.
Do ove iznimno lijepe suradnje i poklon koncerta došlo je nakon što je prije dvije godine grad Virovitica na takav način ugostio Sinfonijski orkestar mladih da su oni odlučili ove godine pokloniti gradu Virovitici nezaboravan besplatan koncert

Orkestar koji postoji već 40 godina čini gotovo 100 instrumentalista, učenika muzičkih škola i studenata muzičkih akademija, starosne dobi između 14 i 22 godine, inače dobitnika nagrada na natjecanju „Jugend musiziert” ili učenika koji su se dokazali u školskim odnosno komornim sastavima.
Vođeni pod diringentskom palicom frankfurtskog dirigenta Huberta Buchbergera, koji vodi Sinfonijski orkestar od 2002. godine virovitička publika mogla je uživati u djelu mađarskog kompozitora Zoltana Kodlaya – Tanze aus Galanta (Plesovi iz Galante), Violinskom koncertu u D-Duru opus 61, Ludwiga van Beethovena., te na kraju i Suite caractéristique ( Svita br. 2 u C duru) Petra Ilića Čajkovskog, a nakon dugotrajnog pljeska oduševljene publike odlučili su izvasti i Circus polku Igora Strawinskog.

Koncertu u odličnoj organizaciji Grada Virovitice nazočio je i sam gradonačelnik Ivica Kirin koji je prigodnim riječima pozdravio goste, a na kraju ih je u ime organizatora ravnateljica Glazbene škole Jan Vlašimsky Karolina Petrović darivala prigodnim poklonom.

Skip to content