Nekoliko tisuća Virovitičana proslavilo Dan državnosti na Virovitičkim ribnjacima

Nekoliko tisuća Virovitičana danas je proslavilo Dan državnosti na Virovitičkim ribnjacima. Bogat program u kojem su uz tamburaški sastav Fantasia sudjelovale i mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica te KUC Virovitica započeo je čestitkom koju su svojim sugrađanima uputili saborski zastupnik Josip Đakić i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin….1 1309036150Nekoliko tisuća Virovitičana danas je proslavilo Dan državnosti na Virovitičkim ribnjacima. Bogat program u kojem su uz tamburaški sastav Fantasia sudjelovale i mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica te KUC Virovitica započeo je čestitkom koju su svojim sugrađanima uputili saborski zastupnik Josip Đakić i gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin.

2 1309036150Nakon uvodnih čestitarskih tonova jedan dio djelatnika Grada Virovitice podijelio je više od 2000 porcija graha dok je drugi dio na čelu sa gradonačelnikom Kirinom dijelio tekuću okrjepu u vidu piva, gemišta i bočica vode.

3 1309036150Nakon graha uslijedio je zabavni dio programa pod dirigentskom palicom Trpimira Markotića u kojem su najviše oduševljenja izazvale brojne nagradne igre, a osobito ona u kojoj su uz gradonačelnika i dogradonačelnika sudjelovali direktori Gradskih tvrtki i zapovjednik JVP Virovitica Anto Tutić koji je i ove godine bio glavni meštar od graha kojeg se ne bi posramila ni Ana Ugarković. 

4 1309036607Ipak svi su sa nestrpljenjem očekivali da se posluži vol sa ražnja. Da budemo točniji radilo se je o mladoj junici koju je poklonio gosp. Despotovski iz Virovitice, a besplatno obradile Mesnice Kalinić. Kako se je radilo o doista vrhunskoj delikatesi nakon nešto više od sata planula je junica teška gotovo pola tone.

5 1309036607Program je završio u kasnim popodnevnim satima bez i jednog incidenta i što je najviše oduševilo bez i jednog bačenog papirića ili bočice mimo predviđenih vreća za otpad na čemu se je svima posebno zahvalio gradonačelnik Kirin kao i svima koji su na čelu sa djelatnicima Grada Virovitice u ovom programu dobrovoljno sudjelovali. 

6 1309036607.

7 1309036230.

Skip to content