Nekad se u Virovitici u svakoj ulici nalazio makar jedan bunar, između nogostupa i kolnika, jedan takav osvanuo je ispred Viroexpa

Na ulazu u novu halu Viroexpa nalazi se primjer stare konstrukcije drvenog bunara, kakvi su nekada bili često viđeni u Virovitici. Nekada je svaka ulica u Virovitici imala makar jedan svoj bunar koji se nalazi između nogostupa i kolnika.Drveno nadgrađe takvog bunara još postoji u Gundulićevoj, Masarykovoj, Berislavićevoj i Ulici Ferde Rusana.

Ti su bunari, ujedno bili modeli za drvenu konstrukciju koja se nalazi kod Viroexpa. Projekt je to Tehničke škole Virovitica, a izradili su ga učenici 3. razreda drvodjeljski tehničar dizajner, pod vodstvom diplomiranog inženjera Franje Nađa i stručnog učitelja Darka Farkaša. Učenici koji su sudjelovali u izradi drvne konstrukcije bunara su: Luka Deskar, Maja Farkaš, Gabrijel Glumpak, Patrick Jukić, Mihael Ličina, Josip Mađarević, Renato Marek, Leonardo Počuć, Andi Slijepčević, Emanuel Smutni, Filip Tepeš, Leonardo Topolovčan, Jakov Vlainić, Nedjeljko Vrnavić i Nikola Zalović. (www.vpz.hr, www.virovitica.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

bunar 2

Skip to content