Neće se povećavati cijene komunalnih usluga

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

U prostorijama Grada Virovitice, uz nazočnost saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, gradonačelnika grada Virovitice Ivice Kirina…U prostorijama Grada Virovitice, uz nazočnost saborskog zastupnika Josipa Đakića, župana Virovitičko-podravske županije Tomislava Tolušića, gradonačelnika grada Virovitice Ivice Kirina, održan je sastanak koordinacije gradova i općina koji imaju u suvlasništvu komunalne tvrtke na području Virovitičko-podravske županije oko dogovora o zadržavanju cijena komunalnih usluga.

ako su sastanku nazočili i predstavnici gradova Slatine (predsjednik Gradskog vijeća Robertino Repić) i Orahovice (gradonačelnik Josip Nemec) te općine Pitomača (načelnik Željko Grgačić) uz čelne ljude komunalnih tvrtki iz navedenih gradova i općine Pitomača.

azočni su prihvatili prijedlog Vlade Republike Hrvatske i predsjednice Jadranke Kosor o ne povećanju cijena komunalnih usluga uslijed povećanja PDV-a na 23 posto. Prema tome, komunalne usluge na području Virovitičko-podravske županije neće se mijenjati do kraja 2010. godine odnosno dok traje antirecesijski zakon a postojeće cijene ostat će iste usprkos većem PDV-u. Ovo je prvi put da su se gradonačelnici i direktori javnih poduzeća našli na jednom mjestu i zaključili kako cijene komunalnih usluga ne treba dirati.

Inače, na sastanku se govorilo i o trenutnim cijenama komunalnih usluga na području Virovitičko-podravske županije i zaključeno je kako je njihova cijena među najmanjima u Hrvatskoj. Zaključeno je kako se na ovaj način želi pomoći građanima da se lakše prebrodi kriza, ali i da se nikako ne želi s podizanjem cijena, lančanom reakcijom, podići ostale cijene i smanjiti standard građana.
(vpz.hr)

Skip to content