Ne treba mu benzin: Mali električni traktor, koji može juriti “15 na sat”, izložen je na izlagačkom prostoru Slovačke

Na 24. Međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo, uz razne sitnice može se pronaći i mnogo opreme za obradu zemlje. Vanjski dio Viroexpa ugostio je najveće, najnovije i najsnažnije traktore. Međutim, kako u svijetu automobila vlada pomama za električnim automobilima, tako se i u svijetu gospodarstva pojavilo zanimanje za električni traktor.

Na izlagačkom prostoru zemlje sudionice, Slovačke, pojavila se mala senzacija. Iako posjetitelji usporeno prolaze pokraj njega, jer svojom veličinom nije impozantan kao vanjski traktori, električni traktor strpljivo čeka svoje posjetitelje.

Ovaj mali električni traktor, može se kretati naprijed brzinom od 15 km/h, a unazad brzinom od 7 km/h. Snaga električnog traktora ovisi o broju baterija – tako dolazi u dvije opcije 2x12V DC, 24 V, 158 Ah i 4x12V DC, 24 V 316 Ah. Prema vrsti baterije, određuje se i vrijeme punjenja, tako se mali električni traktor može puniti od 2-8 sati. Također, težina traktora razmjerno raste s vučnim opterećenjem. Vučna snaga ovog, dva metra visokog i dva metra širokog traktora iznosi 2400 N.

Uz traktor je moguće kupiti i dodatke kao što su kosilica, prikolica, valjak, čistač, rotirajuće četke za čišćenje, ralica za snijega, plug, drljača, orač te kolica za posipanje i sprejanje. Srdačni izlagači, potrudit će se odgovoriti na sva pitanja koja hrvatski gospodarstvenici imaju te će velikodušno ponuditi posjetitelje delicijama Slovačke. (www.icv.hr, lmh, Fotografija: Kristijan Toplak)

Skip to content