Nastupom glazbene skupine Gelato Sisters virovitički “#malivelikimuzej” proslavio svoj četvrti rođendan

Nakon što su nedavno proslavili veliki jubilej – 70 godina postojanja, Gradski muzej Virovitica jučer (utorak) je obilježio još jedan važan trenutak – četiri godine života u #malomvelikommuzeju. Naime, toliko je vremena prošlo otkako je Gradski muzej Virovitica, nakon završetka integriranog projekta “5 do 12 za Dvorac”, otvorio vrata svojim posjetiteljima, a upravo te protekle četiri godine obilježili su veliki uspjesi. Samo neki od njih su titula za najbolji Hrvatski muzej, najbolji Slavenski muzej, dvije nominacije za najbolji Europski muzej, Zlatna plaketa Grada Virovitice…

Sve nagrade i nominacije koje smo ostvarili u prethodnom razdoblju obilježile su nas same, ali i grad Viroviticu. Izuzetno smo sretni što od obnove ovog prekrasnog objekta radimo na projektima stalnog postava, stoga zahvala ide i svim našim posjetiteljima koji nas na taj način podržavaju. Prepoznati smo danas zbog svog angažmana s korisnicima u stvarnom prostoru ili putem društvenih mreža, kao i zbog djelovanja muzejskih djelatnika u svim sferama kulturnog života i lokalne zajednice, a u istom ritmu nastavljamo i dalje– istaknula je ovom prilikom, između ostalog, ravnateljica Gradskog muzeja Virovitica Mihaela Kulej.

Muzej kontinuirano prikuplja, čuva, dokumentira i prezentira muzejsku građu te surađuje s institucijama i ustanovama na nacionalnoj razini, a da služi na ponos gradu potvrdio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Virovitica je danas sretan grad, a za novu 2024. godinu dobili smo najljepši mogući poklon, onaj od našeg Muzeja koji je u protekloj godini ostvario nevjerojatne rezultate. Po njemu smo postali prepoznatljivi, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu i jedino se mogu zahvaliti, čestitati i zaželjeti još puno velikih uspjeha– rekao je Kirin.

A u prigodi proslave rođendana, kojoj su uz gradonačelnika Kirina prisustvovali i njegovi suradnici, među njima i direktorica TZ grada Virovitice Tamara Štefanec, predstavnici Virovitičko-podravske županije na čelu s pročelnicom Martinom Bunić, te drugi organizatori manifestacije “Prosinac u gradu”, Gradski muzej Virovitica pripremio je jedinstveni koncert glazbene skupine Gelato Sisters koja je sve prisutne “povela” na glazbeno putovanje u 50-e s ritmovima swinga, jivea i rock’n’rolla.

Dašak atmosfere donosimo u našoj fotogaleriji.

(www.icv.hr, mra, foto: M. Rajnović)

Skip to content