Nastavljena suradnja Grada Virovitice i Grada Vyškova

viskovGradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin je od četvrtka, 5. rujna, do nedjelje, 8. rujna sa svojim suradnicima sudjelovao na danima Europske kulturne baštine – Dana spomenika kulture koje tradicionalno organizira Grad Vyškov (Republika Češka) grad prijatelj Grada Virovitice. Održan je radni sastanak s gradonačelnikom Grada Vyškova Karelom Goldemundom i njegovim suradnicima na kojemu je dogovoren nastavak suradnje između Virovitice i Vyškova kako na gospodarskom, tako i na kulturnom planu te razmjena djece u ljetnim glazbenim i sportskim kampovima. Razmijenjena su iskustva financiranja projekata sredstvima Europske unije te inicirani zajednički projekti suradnje i prijave projekata fondovima EU. Organiziran je posjet novog zgradi Gradske uprave Vyškova te mjesnoj policiji koja je sastavni dio uprave grada.

Pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica održao je sastanak s pročelnicom Odjela za školstvo, kulturu i sport Grada Vyškova Ing. Petrom Lakoma na kojemu su razmijenjena iskustva u funkcioniranju te financiranju sustava školstva, kulture i sporta.

Gradonačelnik je posjetio i Glazbenu školu u Vyškovu koja je uspostavila suradnju s Glazbenom školom Jana Vlašymskog u Virovitici te je ravnatelj Aleš Musil istakao važnost kulturne suradnje i razmjene učenika te zahvalio gradonačelniku Ivici Kirinu na podršci u suradnji.

Skip to content