Nastavljaju se radovi na uređenju biciklističkog prometa u središtu grada

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

S dolaskom lijepog vremena nastavilo se i s radovima uređenja biciklističkog prometa kroz središte grada Virovitice. Trenutno je u fazi izvođenje radova prometne signalizacije u hladnoj plastici na pješačkim i biciklističkim prijelazima preko glavnih pravaca u gradu.

Praćenjem prometnih situacija nakon uvođenja kružnih tokova uočene su određene pojave koje dovode do ugrožavanja sigurnosti najranjivijih sudionika u prometu, a radi se o biciklistima i pješacima u interakciji s vozilima u samim kružnim tokovima te raskrižjima frekventnih prometnica na prilazu u središte grada. Projekt uređenja biciklističkog prometa u središtu grada te bolje signalizacije pješačkih i biciklističkih prijelaza na najfrekventnijim i opasnim raskrižjima u gradu, odobren je od strane Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Ukupna vrijednost projekta je 1.025.000,00 kuna, a sufinanciranje iz NPSCP-a odobreno je u iznosu od 868.656,25 kn, odnosno 70 posto. Razliku od 30 posto pokrit će prijavitelj projekta, odnosno Grad Virovitica.

Inače, u sklopu projekta u središtu Virovitice (kod Robne kuće) napravljena je i stanica za popravak bicikala.

Uređenje biciklističkog prometa odvija se pod nadzorom Grada i Policijske uprave virovitičko-podravske. (virovitica.hr; foto: Martina Bašić)

Skip to content