Nastavlja se uspješno provođenje programa ‘Dnevni boravak za starije osobe’

Virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak u ime Grada Viroviticepotpisao je s ravnateljem Gradskog društva Crvenog križa Virovitica,Markom Teskerom, ugovor o daljnjem provođenju programa ‘Dnevni boravakza starije osobe’, a koji se provodi u okviru programa međugeneracijskesolidarnosti „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.Virovitički gradonačelnik Zvonko Kožnjak u ime Grada Virovitice potpisao je s ravnateljem Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, Markom Teskerom, ugovor o daljnjem provođenju programa ‘Dnevni boravak za starije osobe’, a koji se provodi u okviru programa međugeneracijske solidarnosti „Dnevni boravak i pomoć u kući starijim osobama“ Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Riječ je o privremenom ugovoru za period od 1. siječnja do 31. ožujka 2008. godine u kojemu se resorno ministarstvo obvezuje dodijeliti sredstva u iznosu 167.625 kn Gradu Virovitici koji će ista prenijeti na Gradsko društvo Crvenog križa. Razlog potpisivanja privremenog ugovora leži u tomu što u Hrvatskom saboru još nije usvojen Državni proračun za 2008. Godinu. Kada se ovogodišnji Državni proračun usvoji, prema riječima gradonačelnika Kožnjaka, slijedi potpisivanje ugovora za cijelu godinu.

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica u protekloj godini zabilježilo je 200 korisnika programa ‘Njege u kući’ i 150 korisnika programa ‘Dnevnog boravka’.

Gradonačelnik Kožnjak istakao je kako je Grad Virovitica u svom proračunu osigurao sredstva za uređenje ograde ispred zgrade nekadašnjeg Vatrogasnog doma, u kojemu su danas smješteni Dnevni boravak, Obiteljski centar Virovitičko-podravske županije, PSP centar, a u planu je postavljanje i rampe.

– Kada je riječ o provođenja projekta ‘Dnevnog boravak za starije osobe’ u Virovitici, tada slobodno mogu reći da je to nastavak vrlo uspješne suradnje Grada Virovitice i Gradskog društva Crvenog križa Virovitica. Virovitički Dnevni boravak postao je središte zbivanja za naše sugrađane treće životne dobi kroz čije prostorije dnevno zna proći više od stotinu osoba, rekao je ravnatelj GD Crvenog križa Virovitica, Marko Teskera.

Potpisivanju ugovora nazočio je i pročelnik za društvene
djelatnosti u Gradu virovitici, Marc Šojat.(vo)

Skip to content