Nastavlja se realizacija Sporazuma za izgradnju vodovodne i odvodne mreže na području Virovitičko-podravske županije bez ikakvih rezanja

Državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Zdravko Krmek na današnjem radnom sastanku s gradonačelnikom Grada Virovitice i njegovim suradnicima osvrnuo se je i Sporazum koji je Vlada RH potpisala s Virovitičko-podravskom županijom u iznosu od 228.000.000,00 kuna…Državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Zdravko Krmek na današnjem radnom sastanku s gradonačelnikom Grada Virovitice i njegovim suradnicima osvrnuo se je i Sporazum koji je Vlada RH potpisala s Virovitičko-podravskom županijom u iznosu od 228.000.000,00 kuna za izgradnju vodovodne i odvodne mreže na području Virovitičko-podravske županije ističući da će se taj Sporazum odraditi u punom iznosu bez ikakvih rezanja uz prioritet osiguranja pitke vode a onda i sustava odvodnje.
Gradonačelnik Kirin istakao je da se to odnosi prvenstveno na završetak vodoopskrbe Jasenaša koji iznosi oko 1.000.000,00 kuna, završetak magistralnog cjevovoda Virovitica-Borovo u vrijednosti oko 7.000.000,00 kuna, i sigurno najvažniji projekt, a to je modernizacija Bikane kako bi se pojačali kapaciteti prerade vode i kvalitetno se opskrbilo ne samo područje grada Virovitice već i šire regionalno područje.

Naglasio je i da će se završiti kanalizacija u virovitičkim prigradskim naseljima Sv. Đurađu, Podgorju, Golom Brdu i Koriji, ali i najavio da će dobra iskustva koje Grad Virovitica ima sa svjetskom bankom pretočiti u početak realizacije projekata za koje je već gotova projektna dokumentacija kao što je to je izgradnja kanalizacije u Milanovcu u odvojku Sv. Trojstva, izgradnja kanalizacije u prigradskom naselju Rezovačke Krčevine, te dopuna dokumentacije i izgradnja sekundarnih vodova za odvodnju u svim prigradskim naseljima počevši od Korije, Golog Brda Sv. Đurađa, Podgorja, Milanovca i Rezovca u vrijednosti do 25.000.000,00 kuna.
U sklopu navedenog razgovaralo se je i o velikim gradskim projektima kao što je to nominacija za izgradnju kolektora Južni blok kojim bi se riješila odvodnja u cijelom Južnom bloku kako bi se rasteretila kanalizacija i problemi prilikom većih oborina, a pripremljena je i dokumentacija za uređenje gradskih ulica što je nominirano u Hrvatskim vodama i to u vrijednosti 1.300.000.00 kuna

Skip to content