Nastavlja se ozelenjivanje grada Virovitice: U akciji „Zasadi stablo, ne budi panj“ u Aleji maturanata posađeno 20 sadnica lipe

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

I ove godine Tehnička škola Virovitica i grad Virovitica uključili su se u nacionalnu akciju „Zasadi stablo, ne budi panj“. Danas (utorak) na prostoru Aleje maturanata od Virovitice do Svetog Đurđa s dvadesetak sadnica velelisne lipe nadopunjen je drvored, koji se počeo saditi 2008. godine. Naime dio stabala nagrizao je zub vremena, pa su danas na njihova mjesta zasađene nove sadnice.

-Ovo je samo jedan od niza akcija u cilju ozelenjivanja gradskih ulica i okolice koje ćemo provoditi na područja grada Virovitice. Tim povodom javili smo se na natječaj Fonda za zaštitu okoliša za sadnju 1300 stabala. Nadam se da će barem dio tog projekta proći. U idućim godina želimo zazeleniti naš grad. Tako se borimo protiv klimatskih promjena – tom prilikom je izjavio gradonačelnik Ivica Kirin.

Već ove godine kreće nastavak akcije sadnje novih stabala, a prema riječima zamjenice gradonačelnika Vlaste Honjek-Golinac, u planu je zasaditi stabla oko svih dječjih igrališta na područja grada.

U sadnji su sudjelovali i učenici virovitičke Tehničke škole.

Već duži niz godina Tehnička škola sudjeluje u akciji sadnje drvoreda na području grada i okolice. U današnju akciju su se uključili maturanti šumarskog smjera, što je ujedno i dio njihove praktične nastave – naglasio je v.d. ravnatelja Tehničke škole Dino Davidović.

Usprkos hladnom i vjetrovitom vremenu, učenici su se, uz pomoć djelatnika Flore, prihvatili posla.

Po prvi puta sudjelujem u ovoj akciji i nadam se da ću za dvadesetak godina moći doći pogledati stablo koje sam danas zasadio – rekao je učenik Nikola Fučkar, a o simbolici lipe koje su danas sadili, ispričao je njegov kolega Leon Lipovac.

Lipa ja staro slavensko drvo, pa sadnjom sadnica lipe želimo povezati tradiciju i budućnost – rekao je Leon Lipovac.

(www.icv.hr, mš; foto: M. Šolc, M. Bašić)

Skip to content