Napreduju radovi na rekonstrukciji i dogradnji Katoličke osnovne škole i Katoličke gimnazije u Virovitici

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji Katoličke klasične gimnazije te Katoličke osnovne škole u Virovitici u punom su jeku, a novi sadržaji učenike će dočekati već na početku sljedeće školske godine.

U sklopu projekta, na postojeću zgradu na Trgu Ljudevita Patačića bit će nadograđeno ulazno stubište i dizalo te će se ona koristiti za potrebe osnovne škole. Sa zapadne strane izgradit će se novo krilo gdje će se u prizemlju nalaziti školska knjižnica, učionice, sanitarni čvorovi…, a na katu učionice i ostale potrebne prostorije za osoblje. Između postojećeg i novog krila škole, na sjevernoj strani čestice, izgradit će se školsko-sportska dvorana s pratećim prostorijama odnosno garderobom, sanitarnim čvorovima i kabinetom, dok će se zapadno od novog krila škole izgraditi košarkaško igralište. Dvorana će također biti na raspolaganju za iznajmljivanje zainteresiranim građanima i udrugama. Osim rekonstrukcije postojećeg dijela zgrade s dogradnjom novog krila, odnosno dogradnjom dvorane s dodatnim parkirališnim mjestima, na parceli će biti uređen i botanički vrt.

Završetak radova na novom školskom krilu i sportskoj dvorani predviđen je do 1. rujna sljedeće školske godine. Vrijednost radova je 13 milijuna kuna, a financira ih Požeška biskupija i njemačka Katolička organizacija Renovabis. Građevinsku dozvolu za projekt izdao je Upravni odjel za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Virovitice.

IMG 1569

Skip to content