Napreduju radovi na obnovi Mjesnog doma u Jasenašu

Radovi na uređenju Mjesnog doma u Jasenašu odvijaju se prema planu. Pri kraju je sanacija zidova i pročelja, postavljen je novi krov te stolarija. Preostaje opremanje sanitarnog čvora i uređenje nogostupa oko objekta. Radove izvodi tvrtka Kunkić d.o.o., a bit će završeni do kraja godine. Vrijednost radova je 515.725,75 kuna, od čega Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje financira u iznosu od 300.000,00 kuna, dok će ostatak podmiriti Grad Virovitica.

Mjesni dom u Jasenašu obišli su i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin te pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo. Tom prilikom je gradonačelnik Kirin istaknuo kako je Jasenaš prvo oslobođeno naselje u RH te je samim time ušlo u hrvatsku povijest, ali i stvorilo obvezu da zasja starim sjajem.
– Prije nekoliko godina povezali smo Jasenaš asfaltom te doveli vodu. U dijelu naselja postavljeni su novi betonski stupovi, a sada ćemo urediti i Mjesni dom, rekao je Ivica Kirin.

Predsjednik Vijeća mjesnog odbora Jasenaš Vladimir Glumbić istaknuo je zadovoljstvo jer je u proteklih par godina odrađeno nekoliko projekata koji stvaraju uvjete za ostanak mještana u naselju, ali i dolazak novih.

Skip to content