Napreduje izgradnja novog trga između OŠ Vladimir Nazor i Učeničkog doma Virovitica

U tijeku je izgradnja novog trga između Osnovne škole Vladimir Nazor i Učeničkog doma Virovitica. Riječ je o posljednjoj fazi izgradnje Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju, a služit će kao pristup dvorani te mjesto za okupljanje i razonodu djece.

– Osim prekrasnog prostora koji će ih okruživati, uključujući popločane i zelene površine, na trgu će biti posađeno i 10-ak novih stabala koja, za razliku od srušenih breza, ne izazivaju alergije – rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Ukupna vrijednost cijele investicije, zgrade škole, trodijelne školske sportske dvorane i trga, je preko 83 milijuna kuna.

– Prema prvotnom sporazumu Grad Virovitica trebao je snositi 50 posto troškova izgradnje dvorane te sve troškove izgradnje trga, oko 20 milijuna kuna, a sporazumom koji je trenutno na snazi, Grad pokriva trošak od oko devet milijuna kuna. Ostatak troškova platila su tri ministarstva od čega je najveći dio onaj Ministarstva znanosti i obrazovanja što je od velikog značaja za Grad Viroviticu – ističe gradonačelnik.
IMG 9250

Naime, trima odgojno-obrazovnim ustanovama oko trga, Osnovnoj školi V. Nazor, novom COOR-u i Učeničkom domu, gravitira oko 1.000 djece te će tako trg biti odlično mjesto za odmor, igru, šetnju i druženje, ali najvažnije, udaljit će djecu od prometnice, naglašava gradonačelnik.

Jednako tako, u svrhu olakšavanja prometovanja i sigurnosti djece u prometu, ljetos je na tom području u ulici Tomaša Masaryka izgrađeno ugibalište „Kiss & Ride“ koje omogućuje roditeljima sigurno ostavljanje djece bez potrebe parkiranja na parkirališnim mjestima ili zaustavljanja na ugibalištu za autobus. Prema riječima gradonačelnika, završetak radova na trgu očekuje se u ožujku, ako to budu dopustile vremenske prilike i temperature. (www.icv.hr, virovitica.hr; foto: I. Bedeković)

trg rasvjeta 850x566

Skip to content