Nakon uspjeha na športskom natjecanju invalida Domovinskoga rata, članovi udruge HVIDR-a na prijemu kod gradonačelnika

Danas (četvrtak), u 9 sati, gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin ugostio je članove udruge HVIDR-a Virovitica koji su se natjecali na 25. Svehrvatskom športskom natjecanju invalida Domovinskog rata u Makarskoj od 27.09. do 29.09. 2019. godine. Ondje je, među više od 1.100 članova udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata iz 21 hrvatske županije, grada Zagreba te HVIDR-e HVO Herceg-Bosne, ZUiČ HVIDR-a Virovitičko-podravska obranila srebro izboreno s posljednja tri SŠNIDOR-a, u Poreču, Makarskoj i Vukovaru. Ispred udruge HVIDR-a Virovitica nastupili su: Vinko Kuzman, Nedeljko Dunaj, Antun Gutić, Franja Vidalina, Željko Žuti, Zoran Kovačević, Ivica Udovičić, Josip Viljevac i Zvonimir Zdjelar.

Predsjednik udruge HVIDR-a Virovitica Mirko Poljanac naglasio je kako se, s obzirom na sudjelovanje županija s mnogo većim brojem športaša i branitelja invalida, njihovim drugim mjestom izrazito ponosi te napominje kako je njihov rezultat „srebro zlatnog sjaja“.

– Bilo je nazočno 1200 branitelja, a discipline su bile raznovrsne – šah, streljarštvo, pikado, pecanje i druge koje su prilagođene invalidnim osobama. I četvrtu godinu za redom ekipa HVIDR-e Virovitičko-podravske županije osvojila je drugo mjesto, s tim da u toj županijskoj ekipi 80 posto branitelja športaša dolazi upravo iz HVIDR-e grada Virovitice. Gradonačelnik Kirin nam je do sada uvijek bio potpora kao i Grad Virovitica sa svim svojim institucijama te smatramo da će i dalje biti tako.

Predsjednik udruge nadodao je da je jedan od ciljeva rada udruge i animirati što veći broj branitelja da se međusobno druže kroz šport te da ni ovo natjecanje nije bilo isključivo športskog karaktera, nego i onog ljudskog, socijalnog karaktera. (virovitica.hr)

 

Skip to content