Nakon prevrnuća cisterne, promet ponovno normaliziran

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Jučer je u 14 sati i 10 minuta neposredno nakon raskrižja državne ceste D2 i D5, između prigradskog naselja Korija i grada Virovitice došlo je do prometne nesreće u kojoj je sudjelovalo teretno vozilo za prijevoz opasnih tvari-cisterna. Iz za sada još uvijek nepoznatih razloga došlo je do prevrtanja cisterne u kojoj se nalazio 25% tekući amonijak u količini oko 25.000 litara.
Uslijed prevrtanja cisterne došlo je do njezina oštećenja i do istjecanja tekućeg amonijaka. Mjesto prometne nesreće osigurano je od strane policije i djelatnika Javne vatrogasne postrojbe koji su poduzeli sve potrebite mjere i radnje na preusmjeravanju prometa s ciljem zaštite građana i okoliša.
Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin sazvao je u 16 sati sjednicu Stožera zaštite i spašavanja grada Virovitice, na kojoj je izvršena analiza postojećeg stanja te su stavljene na raspolaganje sve gradske službe.

Danas je izvršeno pretakanje razrijeđenog amonijaka u dvije cisterne ovlaštene tvrtke. Prevrnuta cisterna je uklonjena te su u 06:30 sati prometnice D2 i D5 otvorene za promet.
(icv.hr/duzs.hr)

Skip to content