Najvažniji projekt Udruge vinogradara i voćara “Sv. Vinko” Virovitica je gradnja vidikovca

U ugodnom ambijentu Društvenog doma u Podgorju, jučer (subota) održana je 26. izvještajna skupština Udruge vinogradara i voćara “Sveti Vinko” Virovitica.

Skupštinu je pozdravio predsjednik Udruge Mate Anić. Dnevni red sastojao se od 14 točaka, među kojima se istaknulo podnošenje Izvješća o radu Udruge protekle 2018. godine, prijedlog programa rada Udruge za 2019. godinu te prijedlog Financijskog plana udruge za 2019. godinu.

Kao jedan od najvažnijih projekata Udruge, istaknuta je gradnja vidikovca.

Ovogodišnji cilj rada Udruge svakako je izgradnja vidikovca koji će biti pokraj kapelice Sv. Juraja. Kako bi ostvarili taj cilj, zamolili smo za pomoć Grad Viroviticu te druga gradska poduzeća i partnere kako bi nam pomogli u izgradnji tog vidikovca – istaknuo je predsjednik Udruge M. Anić te dodao kako od vidikovca neće imati korist stanovnici Podgorja, Svetog Đurđa i ostalih mjesta,  kao i Turistička zajednica Grada Virovitice.

Skupštinu Udruge “Sv. Vinko” uveličao je svojim dolaskom župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, koji je pohvalio dosadašnji rad te poželio ostvarenje svih planova Udruge u narednom razdoblju. Sjednici su nazočili i zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić, koji je istaknuo važnost ove Udruge u gradu Virovitici te predstavnici Strukovne grupacije vinogradarstva i voćarstva na čelu s predsjednikom Josipom Tokićem. (www.icv.hr, lmh, foto: L. Martinko-Hock)

Skip to content