Najuspješniji VPŽ gospodarstvenici u 2021. godini: Ciprijanović dobio Kristalnu kunu HGK-a, Zlatne kune za Pan parket, Anku i Gumix elastor

U prostorima HGK Županijske komore Virovitica, održana je Svečana sjednica Gospodarskog vijeća HGK-ŽK Virovitica, na kojoj su nagrađeni najuspješniji gospodarstvenici s područja Virovitičko-podravske županije za ostvarene rezultate u 2021. godini kao i za uspješnost u poslovanju i doprinos županijskom gospodarstvu, a samim time i hrvatskom gospodarstvu u cjelini.

Tako je Kristalnu kunu za 2021. godinu, za najbolje ostvarene rezultate u posljednje tri godine, od 2018. do 2020. godine dobio Ciprijanović d.o.o. iz Orahovica. U kategoriji veliko trgovačko društvo, Zlatnu kunu je dobio PAN PARKET d.o.o. iz Čačinaca. U kategoriji srednje trgovačko društvo, Zlatna kuna je otišla u ruke Anke d.o.o. iz Slatine, a u kategoriji malo trgovačko društvo, Zlatnu kunu je dobio Gumix elastor d.o.o. iz Gradine.

Svečanosti su između ostalih, nazočili – zastupnik u Europskom parlamentu – Tomislav Sokol, virovitičko-podravski župan – Igor Andrović, gradonačelnik Grada Virovitice – Ivica Kirin, gradonačelnik Grada Orahovice – Saša Rister, načelnik Općine Gradina – Josip Vučemilović-Jurić, predsjednik HGK ŽK Virovitica – Zlatko Pleša…

Dobitnici: Ciprijanović d.o.o. Orahovica.

  • Tvrtka Ciprijanović je svoju priču započela prije 30-tak godina, 1989. godine u obiteljskoj kući majke Katice i oca Dinka. Svih ovih godina vizija je ostala ista –  rad je pokretač svega.  Danas,  druga generacija, uspješno nastavlja raditi istim ritmom, s novim idejama i drukčijim pristupom.  Njihov najvažniji projekt je tu ljubav prema radu i  drvetu prenijeti i dalje, na treću generaciju.

Pan parket d.o.o. Čačinci

  • Tvrtka Pan parket proizvođač je gotovog troslojnog parketa. Osim već opće prihvaćenog Slavonskog hrasta, svoje proizvode radi od još desetak vrsta drva kao što su Jasen, Javor, Bukva, Trešnja, Bagrem, Orah, te i od nekih egzota pretežno afričkih vrsti. Godišnje proizvede oko 600.000 metara kvadratnih parketa od kojih više od 90% izvoze na zahtjevna svjetska tržišta.

Anka d.o.o. Slatina

  • Tvrtka Anka d.o.o. Slatina počela s radom 2015. godine kada je pet radnika počelo raditi u jednoj hali, a trenutno imaju 65 zaposlenih i završavaju petu halu. Bave se proizvodnjom prikolica za konje i prenamjenom kamiona za prijevoz konja. Više od 90% proizvodnje namijenjeno je izvozu u Njemačku.

Gumix elastor d.o.o. Gradina

  • Tvrtka Gumix elastor prisutna je na tržištu već 29 godina. Osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja gumeno tehničkih proizvoda te opreme za poljoprivredne i radne strojeve, komunalnu djelatnost i industriju. Visoka kvaliteta njihovih proizvoda i usluga širi se diljem svijeta, tako da je danas Gumix elastor prisutan na tržištima 22 države Europe, kao i Kanade.

Nagrade najboljima uručili su: virovitičko-podravski župan Igor Andrović, gradonačelnik Orahovice Saša Rister, pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Slatine Marin Kokorić, te predsjednik HGK Županijske komore Virovitica Zlatko Pleša i načelnik Općine Gradina Josip Vučemilović Jurić. (www.vpz.hr, HGK ŽK Virovitica, Fotografije: Kristijan Toplak)

Objavljeno:

Skip to content