Najučenici Virovitičko-podravske županije su Elena Bićanić, Miroslav Main i Gordana Borotić

Na 25. manifestaciji „Zbogom školo do jeseni“ koja je održana u organizaciji Virovitičko-podravske županije, uz nazočnost velikog broja učenika, učitelja, ravnatelja, kao i virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, proglašeni su najbolji učenici Virovitičko-podravske županije, u školskoj godini 2017./2018. Oni su Elena Bićanić, Miroslav Main i Gordana Borotić.

Najboljim učenicima čestitao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak te pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac. Čestitajući najboljima, župan Igor Andrović je kazao, kako je najbolja učenica, četverogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja, Gordana Borotić, zavrijedila stipendiju Virovitičko-podravske županije za fakultet koji bude upisala.

Najučenica osnovnih škola je Elena Bićanić, učenica OŠ Josipa Kozarca Slatina. Elena je sve razrede prošla s prosjekom ocjena 5,00. Sudjelovala je na županijskim natjecanjima iz matematike, fizike, kemije, njemačkog jezika, natjecanju mladih tehničara, te na skupnim županijskim natjecanjima iz građanskog odgoja te natjecanju Hrvatskog crvenog križa. Sudjelovala je i na državnom natjecanju mladih tehničara te na natjecanjima iz fizike i kemije, a skupno je sudjelovala na državnoj smotri projekata iz građanskog odgoja te na sportskim natjecanjima iz odbojke i badmintona. Na županijskim natjecanjima je osvojila sedam prvih, dva druga te tri treća mjesta. Skupno je dvaput bila prva i jednom treća. Na državnim natjecanjima u sportskim disciplinama je osvojila jedno prvo i dva treća mjesta. Osim toga, sudjelovala je na izvannastavnim aktivnostima od likovne i plesne skupine, glazbeno-scenskim radionicama na engleskom, pjevačkom zboru do vjeronaučne grupe.

Najučenik srednje trogodišnje škole Virovitičko-podravske županije je Miroslav Main iz Industrijsko-obrtničke škole Slatina. Učenik je trećeg razreda, obrazovnog sektora strojarstvo. Miroslav je sva tri razreda završio s odličnim uspjehom, a s odličnom ocjenom, završio je i sve tri godine praktične nastave. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja je sudjelovao na međužupanijskom i državnom natjecanju vodoinstalatera na kojem je osvojio dva prva i jedno drugo mjesto na međužupanijskoj razini, te jedno drugo i treće mjesto na državnoj razini. Miroslav je osim toga, uključen i u Učeničku zadrugu „Obrtnik“.

Gordana Borotić, učenica Srednje škole Marka Marulića, najučenica je Virovitičko-podravske županije za učenike s četverogodišnjim školovanjem. Gordana je učenica 4a razreda i sva četiri razreda završila je s odličnim uspjehom. Sudjelovala je na županijskim natjecanjima iz matematike, fizike, informatike, te na GLOBE smotri. Na županijskoj je razini osam prvih i tri druga mjesta. Tri godine zaredom, sudjelovala je na državnoj razini natjecanja iz matematike na kojoj ima jedno osvojeno treće mjesto. Skupno je sudjelovala na državnoj GLOBE smotri i građanskom odgoju, na kojima ima jedno osvojeno treće mjesto. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Skip to content