Najljepši školski vrtovi – savjetovanje u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica

coorKako je Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica dobitnik priznanja za najljepši školski vrt 2005. i 2011. godine ove godine pripala im je izuzetna čast da budu domaćini Savjetovanju i promociji knjige Tajne najljepšeg vrt. Savjetovanje je održano u zbornici COOR-a, a u organizaciji HRT-a i prof. Lidije Komes, poznate hrvatske novinarke i urednice ekološke radio emisije „Slušaj kako zemlja diše“ te voditeljice projekta „Najljepši školski vrtovi u Hrvatskoj“. Između ostalog nazočili su mu i
Drago Kraljik (OŠ Mikleuš), Nina Babić (OŠ I.B.Mažuranić Virovitica), Marijana Jengić (OŠ „Vladimir Nazor“ Virovitica), Đurđa Šimić (OŠ Gradina), Marija Findrik (OŠ A.G.Matoša Čačinci), Zorica Hegedušić (Upravni  odjel za društvene djelatnosti VPŽ), Ljiljana Avad (predstavnica HRT-a), te djelatnice COOR-a Natalija Vidak (voditeljica Učeničke zadruge), Lucija Gazić i Ines Viljevac (voditeljice Vrtlarske skupine) kao i ravnateljica Marija Navarra.

Vrtlarska skupina COOR-a jedna je od pet skupina Učeničke zadruge „Mali Mikeši“ i okuplja male zadrugare – zaljubljenike u prirodu koji vrijedno rade na uljepšavanju školskog okoliša. U njegovu su se suživotu našli: bogati povrtnjak, šarene cvjetne gredice i lijepa stara stabla koja krase školski park. Posebna se briga vodi o tome da su sve biljke autohtone stare sorte. Prihrana  i zaštita istih provodi se pomoću ekoloških pripravaka koje su izradile vrijedne ruke učenika i  učiteljica Lucije Gazić i Ines Viljevac. 

Informacije i upute s ovog savjetovanja svima su bile vrlo korisne i zanimljive te pozivaju na uključenje u projekt Najljepši školski vrtovi i sigurno će biti od pomoći našoj Vrtlarskoj skupini, a prisutnim gostima poticaj za uključivanje u ovaj lijepi poziv.

Skip to content