Najljepši školski vrtovi 2016: Dječji vrtić Cvrčak i Tehnička škola Virovitica u društvu najboljih; Gradu Virovitici posebno priznanje…

U Hrvatskoj radioteleviziji u Zagrebu danas je održano tradicionalno svečano proglašenje najljepših školskih vrtova u Republici Hrvatskoj. U ekološko-edukativnom projektu Najljepši školski vrtovi, koji organizira HRT i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, djeca iz dječjih vrtića, te centara za odgoj i rehabilitaciju. Projekt je nastao 1994. godine na poticaj ekološke emisije Prvoga programa Hrvatskoga radija (HRT – HR 1) Slušaj kako zemlja diše i urednice Lidije Komes.

Ove godine priznanja za izuzetno lijepo uređenje vrta i okoliša dodijeljena su virovitičkom Dječjem vrtiću Cvrčak te Tehničkoj školi Virovitica, koji su se tako našli među 10 najboljih vrtića i škola u Republici Hrvatskoj što se tiče uređenja vrtova. Posebno priznanje je dodijeljeno i Gradu Virovitici za poticanje školskih vrtova te za novitet koji je Grad uveo, a to je ekološki vrt za mališane Dječjeg vrtića Cvrčak. Grad provodi ovaj projekt proizvodnje ekološkog povrća na površini od oko 5000 m². Proces proizvodnje za potrebe Dječjeg vrtića Cvrčak osiguran je na način da se radi o proizvodnji eko proizvoda, odnosno sva zaštita i gnojivo koji se koriste su ekološki.

Priznanje je u ime Grada Virovitice primio gradonačelnik Ivica Kirin, u ime Dječjeg vrtića Cvrčak ravnateljica Ana Tomac te u ime Tehničke škole Virovitica Dino Davidović, voditelj školskog vrta.

Također, u sklopu manifestacije glumac Goran Koši utjelovio je najpoznatijeg hrvatskog fotoreportera 30.-ih godina 20. stoljeća Franju Martina Fuisa, rođenog Virovitičanina, te ujedno predstavio virovitički Festival novinara i reportera FraMaFu, koji nosi ime po pseudonimu spomenutog reportera.

Skip to content