Najljepši poklon učenicima na početku školske godine – otvorene škole u Kozicama, Pčeliću i Rušanima

Ono što je započelo prije godinu i pol dana početkom radova, završilo je u sklopu obilježavanja ovogodišnjeg Dana Virovitičko-podravske županije. Naime, uz nazočnost saborskog zastupnika Josipa Đakića, virovitičko-podravskog župana…1 1283848857Ono što je započelo prije godinu i pol dana početkom radova, završilo je u sklopu obilježavanja ovogodišnjeg Dana Virovitičko-podravske županije. Naime, uz nazočnost saborskog zastupnika Josipa Đakića, virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, ravnateljice Uprave za predškolski odgoj i osnovno obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Jasenke Đenović, na prigodnim svečanostima, u jednom danu, otvorene su tri novoizgrađene zgrade područnih osnovnih škola – Područna škola Osnovne škole Gradina u Rušanima, Područna škola Osnovne škole Suhopolje u Pčeliću i Područna škola Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina u Kozicama. Na taj način, aktualna vlast ispunila je dano obećanje i izgradnji navedenih škola za početak nove školske godine. U navedene tri škole uloženo je oko 4.000.000,00 kuna iz Proračuna Virovitičko-podravske županije, a sredstva su izdvojile i jedinice lokalne samouprave s područja gdje se nalaze škole (općine Gradina i Suhopolje te grad Slatina).

2 1283848857U prigodi otvaranja škola, župan Tomislav Tolušić istaknuo je kako su i u Rušanima i Pčeliću i Kozicama, bili neadekvatni uvjeti za školovanje djece, uz prisutnu vlagu, glodavce,…
– Djeca u Virovitičko-podravskoj županiji moraju imati uvjete za školovanje iste kao i djeca u Zagrebu, Rijeci, Splitu, kao djeca u europskim gradovima. Zato smo izgradili škole, jer naša djeca to zaslužuju – istaknuo je između ostalog župan Tomislav Tolušić, zahvalivši se na pomoći i nadležnom ministarstvu, saborskom zastupniku Josipu Đakiću, jedinicama lokalne samouprave, načelnicima općina gdje se nalaze škole (nečelnik Dražen Peić u Gradini i Zlata Šljivac u Suhopolju), gradonačelniku Slatine Ivanu Roštašu te predsjedniku Mjesnog odbora u Kozicama Dariju Medvedu…
Saborski zastupnik Josip Đakić također je istaknuo važnost stvaranja kvalitetnih uvjeta za obrazovanje djece na području Virovitičko-podravske županije kao s uvjetima koja imaju djeca u većim gradovima. Naglasio je da je ova vlast dosljedna u svojim obećanjima koja ispunjava na korist svih svojih građana. Podcrtao je i na katastrofalnu odluku prijašnje vlasti koja je drastično smanjila porodilje naknade, dječje doplatke, te se posljedice te loše odluke najbolje vide danas u smanjenju broja djece koja počinju kretati u prvi razred škole.
– Zato smo osigurali sredstva u Proračunu za porodiljne naknade i dječje doplatke jer ne želimo da se hrvatska sela gase i da nema djece u njima.

3 1283848857Uz saborskog zastupnika Josipa Đakića, virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, ravnateljicu Uprave za predškolski odgoj i osnovno obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa gospođu Jasenku Đenović, načelnike općina Gradina Dražena Peića, Suhopolja Zlate Šljivac, gradonačelnika Slatine Ivana Roštaša, svečanosti otvaranja škola nazočili su i: zamjenici župana VPŽ Zdravko Dijaković i Staniša Žarković, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Virovitičko-podravske županije Vesna Šerepac, pročelnica Ureda župana Virovitičko-podravske županije Melita Sirovica, ravnatelji navedenih škola, Slavko Tuk (Gradina), Anto Škraba (Suhopolje), Ksenija Vujanović Juras (Slatina),… Inače, vrpce su u svakoj školi prerezali učenici. U Rušanima to je učinio učenik drugog razreza Rok Budiša. Vrpcu je škarama u Pčeliću prerezao osmogodišnji Ivan Vuković, dok je to u Kozicama učinio Alen Janjić učenik II. razreda.

(www.vpz.hr)

Skip to content