NAJBOLJE OD ROKOVA 2019: Mnoštvo događanja, odlična atmosfera i zadovoljni posjetitelji

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Rođendan svoga grada Virovitičani su ove godine slavili sedam dana. Proslava je počela u subotu, 10. kolovoza, a manifestacija je službeno otvorena 12. kolovoza tradicionalnim defileom Gradske glazbe i mažoretkinja Gradske glazbe Virovitica.

Defile je ovoga puta išao do pozornice ispred Gradske knjižnice novom trasom – kroz park uz Dvorac, a zatim i šetnicom ispred Gimnazije Petra Preradovića. Njihov put pratili su Virovitičani pljeskom i kamerama, bilježeći tako njihov svaki plesni i glazbeni korak.

Glazbeni dio ovogodišnjeg Rokova otvorili su đurđevački Enigma bend te momci iz popularne grupe Pravila igre koji su Virovitičanima i gostima izveli neke od svojih najpoznatijih hitova.
Sedmodnevni program bio je prožet raznim sadržajima za sve uzraste. Bilo je tu za svakoga ponešto – od sajma rukotvorima VIROkreativa, Virovitičkog uličnog festivala VUF-a, brojnih sportskih i kulturnih događanja pa do bogatog glazbenog programa.

PRAVILA IGRE, ŽELJKO BEBEK, TS DŽENTLMENI, MASSIMO I DOMAĆE ROCK SNAGE

Grad Virovitica i Turistička zajednica grada i ove su se godine potrudili gradu za rođendan dovesti ponajbolja imena hrvatske glazbene scene – na svoje su došli i ljubitelji pop i rock glazbe, ali i tamburice. Miljenik publike svih generacija Željko Bebek očekivano je oduševio mnogobrojnu publiku koja je uživala u 2,5-satnom koncertu ovog popularnog i karizmatičnog pjevača. U jedan glas pjevali su se hitovi „Ja po kafanama“, „Oprosti mi što te volim“, „Gdje sam bio“, „Što je meni ovo trebalo“ i drugi…

Rokovo je ujedno bila i prilika da se publici predstave mlade rock snage pa je tako održan i VT Rock fest na kojemu su nastupili Stringersi, Ouagadougou, Indian Summer, Freeway i Hysteria Osijeka.

U sklopu Rokova posjetitelji su mogli uživati i u zvucima tamburice, a brojnim tamburaškim hitovima počastio ih je Tamburaški sastav Džentlmeni.

Posljednja večer ovogodišnjeg Rokova protekla je u pravom slavljeničkom ozračju uz legendarnog Massima. Bila je to prava glazbena poslastica za sve zaljubljene, ljubitelje rocka i izvrsne glazbe… Massimo je s fantastičnim bendom publiku proveo kroz svoje najveće hitove, među kojima je „Nama se nikud ne žuri“ nastao u suradnji s Vatrom, „Kladim se na nas“, „Iz jednog pogleda“, „Sjaj u tami“, „Benzina“…

KAKO SU POSJETITELJI DOŽIVJELI ROKOVO 2019.

Rokovo je i ove godine privuklo velik broj posjetitelja, kako Virovitičana tako i onih namjernih ili slučajnih turista koji su uživali u višednevnom programu.

– Svaki dan smo bili u gradu na Rokovu. VUF i koncerti su nam najzanimljiviji, dobri su izvođači, jako sam zadovoljna – rekla nam je B.T., gospođa iz Virovitice, a s njom se složio i njen sin koji smatra kako za mlade poput njega ima i više nego dovoljno sadržaja.

– Rokovo mi je kao svake godine bilo jako zanimljivo, puno raznolikog sadržaja i izvođača, od VUF-a pa sve do koncerata – otkrio nam je Virovitičanin Ivan Šabarić.
Milan Horvat iz jednog sela u blizini Slatine kaže kako je Virovitica „sada pravi grad“. – Konačno se možemo prošetati po parku, vidjeti Dvorac. Dosad je sve bilo zbijeno na cesti u centru, nije se moglo proći, glazba je treštala sa svih strana. Sad je to puno uređenije, možemo se prošetati šetnicom, poslušati koncerte, pojesti langošicu. Pogled je sad poseban, iz kojeg god kuta gledali – kaže Milan.

Katarina je s obitelji bila svaki dan. Djeca su uživala u lunaparku, a ona i suprug u koncertima i nastupima mažoretkinja, radovima kreativaca. – Lijepo je vidjeti da imamo puno udruga koje se zaista bave svime, uvijek nastojim nešto kupiti od nakita ili ukrasa za djecu i tako ih podržati – kaže Katarina.

Marija A. ističe kako joj je uvijek drago sudjelovati na misi u povodu Rokova i procesiji, starom običaju koji na poseban način svjedoči vjeru. – Lijepo mi je i što pod misom molimo za bolesnike, patnike, u potrebi, za sve nas, za naš lijepi grad – kaže Marija A.

Rokovo 2019. završeno je tradicionalnim vatrometom u ponoć te čestitkom gradonačelnika Ivice Kirina, a atmosferu s cijele manifestacije možete pogledati u fotogaleriji… (virovitica.hr, icv.hr, fotografije: icv.hr)

Skip to content