Nada Barčanac nova predsjednica Udruge umirovljenika MO Sveti Đurađ

Udruga umirovljenika MO Sveti Đurađ u subotu je u Mjesnom domu održala izvještajno izbornu skupštinu na kojoj je za predsjednicu udruge u novom mandatu izabrana Nada Barčanac. Za njenu zamjenicu izabrana je Anđa Blažev, dok je tajnica u novom mandatu Božica Osterman. Osim toga izabran je novi nadzorni i upravni odbor udruge koji će svoje zadatke obavljati u naredne 4 godine.

Podnoseći izvješće o radu prošloj godini, dosadašnji predsjednik Darko Brljević istaknuo je vrlo aktivan rad udruge, ne samo kada je riječ o životu umirovljenika nego i žitelja cijelog naselja, poglavito Mjesnog odbora i Nogometnog kluba Sveti Đurađ.

– Naš osnovni zadatak, pomoć našim starijim članovima, bolesnima te onima lošijeg ekonomskog statusa, obavili smo prema zacrtanom planu. Redovno smo obilazili naše članove i pomagali im na razne načine u svemu onome što je potrebno. Suradnja s predsjednikom Vijeća Mjesnog odbora Ivanom Ćavarušićem odlična je svih ovih godina, a vjerujem da će tako biti i dalje – naglasio je dosadašnji predsjednik umirovljenika Darko Brljević koji je na odlasku s te funkcije zahvalio svim svojim suradnicima i članovima udruge.

Nova predsjednica udruge Nada Barčanac dugogodišnja je aktivna članica udruge i kao takva, istaknuto je na skupštini, ima dugogodišnje iskustvo da prepozna potrebe svojih članova, ali i zajednice u cjelini.

– U ime novog rukovodstva zahvaljujem na ovoj funkciji, a nastojat ću nastaviti gdje je dosadašnji predsjednik Brljević započeo. Prvenstveno se to odnosi na humanitarne djelatnosti, organizaciju raznih obljetnica i suradnju sa Mjesnim odborom i Nogometnim klubom s kojima dijelimo ove naše lijepe novo uređene prostore – rekla je nova predsjednica Nada Barčanac.

Na kraju skupštine, uspjeh novom rukovodstvu udruge umirovljenika iz Svetog Đurđa poželjeli su i ostali nazočni predstavnici Nogometnog kluba Sveti Đurađ, tvrtke Flora d.o.o. te predstavnici drugih udruga umirovljenika, a u ime Matice umirovljeničkih udruga VPŽ i Udruge umirovljenika Milanovac sve nazočne pozdravio je i čestitao predsjednik Antun Han koji je pozivajući udruge na suradnju s Maticom, ukratko predstavio i plan rada Matice za iduće razdoblje.

Sve nazočne je u ime Grada Virovitice i gradonačelnika Ivice Kirina pozdravila zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac koja je udrugu umirovljenika iz Svetog Đurđa svrstala u aktivnije udruge umirovljenika u VPŽ.

– S udrugom umirovljenika Sveti Đurađ kao s Mjesnim odborom imamo dugogodišnju odličnu suradnju. Zajedno su učinili da ovo malo prigradsko naselje oživi, moderno izgleda i bude ugodno sa život svih žitelja. Vjerujem da će tako biti i dalje, a Grad Virovitica daje punu podršku novom rukovodstvu udruge umirovljenika te i dalje nudi suradnju i pomoć u svim njihovim projektima – naglasila je tom prigodom Vlasta Honjek Golinac.

Na kraju skupštine svi nazočni odali su počast na spomen obilježju Hrvatskim braniteljima pokraj Mjesnog doma u Svetom Đurđu.

(www.icv.hr, bs; foto: B. Sokele)

Skip to content