Na Trgu kralja Tomislava, održana 5. Izložba voća i povrća Virovitičko – podravske županije

U sklopu obilježavanja Dana Virovitičko – podravske županije, te u organizaciji Virovitičko – podravske županije, Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, supokroviteljstvo HGK…U sklopu obilježavanja Dana Virovitičko – podravske županije, te u organizaciji Virovitičko – podravske županije, Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu, supokroviteljstvo HGK – Županijske komore Virovitica, te visoko pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, održana je 5. Izložba voća i povrća Virovitičko – podravske županije, koju je u nazočnosti mnogobrojnih uglednika među kojima su između ostalih bili, saborski zastupnik Josip Đakić, župan Virovitičko – podravske županije, Tomislav Tolušić, njegov zamjenici Zvonimir Koić i Zvonimir Šimić, gradonačelnik Virovitice, Ivica Kirin, otvorio državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Stjepan Mikolčić.

Izložba je na Trgu kralja Tomislava u Virovitici okupila 36 izlagača, te mnoštvo Virovitičana, ali i stanovnika ostalih dijelova Virovitičko – podravske županije, koji su mogli vidjeti što se sve od voća i povrća proizvodi u našoj županiji. Osim toga, uz prezentacije proizvoda i prerađevina, županijski poljoprivrednici istakli su se i humanitarnim angažmanom, pa je tako Poljoprivredna zadruga branitelja „Zlatni vrtovi“ donirala svoje proizvode Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica, dok je Udruga voćara Virovitičko – podravske županije doniralo je svoje proizvode Staračkom domu „Zdenka“ u Slatini.

Istodobno je Poljoprivredna zadruga „Plodovi zemlje – Matijević“ svoje poljoprivredne eksponate donirala je Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica, Domu za starije osobe u Borovi i Staračkom domu „Zdenka“ u Slatini. I ove godine je nagrađen najljepši štand (OPG „Jurković“ iz Crnca) na kojem su znatiželjnici i posjetitelji mogli vidjeti detalje vezane uz seoski turizam.

A. Jurkin
foto: M. Sudar

Skip to content