Na prostoru bivše vojarne u planu nova Športsko-rekreacijska zona – doznajte koji su sadržaji predviđeni

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Na 14. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice vijećnici su, među ostalim, usvojili i Odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja Športsko rekreacijske zone. Navedeni Urbanistički plan uređenja obuhvatom se nalazi na prostoru bivše virovitičke vojarne te je taj dio planiran za izgradnju građevina športsko-rekreacijske, ugostiteljsko-turističke te javne društvene namjene s pripadajućim zelenim površinama.

Športsko-rekreacijska namjena će u tom dijelu obuhvatiti športska igrališta i objekte, razne rekreacijske površine, igrališta, bazene, klizališta… Tu će se nalaziti i razni športski tereni, između ostalog i otkrivena i natkrivena teniska igrališta. Također, u sklopu nove Športsko-rekreacijske zone predviđeni su i prateći ugostiteljski i trgovački sadržaji.

Riječ je o zasebnim građevinama javne društvene namjene u dijelu bivše vojarne koje u urbanističkom smislu predstavljaju važne točku u urbanoj strukturi grada kada je u pitanju izgled grada. Stoga će im se posvetiti maksimalna pažnja u urbanističkom, tehničkom i arhitektonskom smislu kako bi ta simbolička vrijednost bila na najvišoj razini te kako bi se ujedno zadovoljile potrebe građana, ali i svih posjetitelja i turista. (virovitica.hr; fotografije: Martina Bašić)

Skip to content