Na prostoru bivše vojarne 25. i 26. travnja prvenstvo hrvatske u kartingu

Danas je u prostorijama Gradske uprave održana tiskovna konferencija povodom održavanja Nacionalnog otvorenog prvenstava Hrvatske u kartingu koje će održati 26 travnja 2009. godine na karting stazi Cobra Virovitica na prostoru bivše vojarne.Danas je u prostorijama Gradske uprave održana tiskovna konferencija povodom održavanja Nacionalnog otvorenog prvenstava Hrvatske u kartingu koje će održati 26 travnja 2009. godine na karting stazi Cobra Virovitica na prostoru bivše vojarne. Tog dana najavljen je dolazak hrvatskog automobilističkog asa Nike Pulića koji će nazočnima prezentirati s jednim od svojih skupocjenih sportskih automobila vještine i ljepotu automobilističkog športa.

Kao uvod u utrku dan ranije 25. travnja održati će se službeni treninzi od 9 – 13 sati, te karting utrka ”Nagrada Virovitice 1234 + otvoreno prvenstvo grada Zagreba s početkom u 14 sati.
Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin zahvalio se je AMKK Cobra na organizaciji ovakve iznimne manifestacije. Nakon više desetaka godina Virovitica ponovo ima jednu karting utrku, a samo postojanje ove staze napokon je omogućilo i našoj djeci da treniraju u svom gradu i ne moraju ići u druge sredine istakao je na kraju gradonačelnik Kirin.
Predsjednik kluba Mario Đurđević istakao je činjenicu da se radi o jednoj od najzahtjevnijih staza u Hrvatskoj, te da su predstavnici Hrvatskog auto i karting saveza iznimno zadovoljni dosadašnjim radovima na pripremanju utrke.

Predsjednik Turističke zajednice Grada Virovitice Zdenko Hercigonja naglasio je da već desetak dana brojni kartingaši iz desetak hrvatskih klubova skoro svakodnevno trenira na našoj stazi i priprema se za utrku.
Važno je napomenuti i da AMKK COBRA VIROVITICA osnovan tek 27.11.2007. godine, te da je klub sa najvećom progresijom u razvitku karting sporta u Hrvatskoj, trenutno ima 30-ak karting vozila i 12 vozača sa vozačkom licencom HAKS-a.

Skip to content