Na prigodnoj svečanosti, u povodu 109. godina Opće bolnice Virovitica, otvoren je novi i moderni Odjel bolničke ljekarne

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Saborski zastupnik Josip Đakić na prigodnoj je svečanosti, uz nazočnost, između ostalih, virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, njegovog zamjenika Zdravka Dijakovića, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina, ravnateljice Opće bolnice Virovitica Ane Bajer Feketić, u povodu 109. rođendana bolnice, otvorio novi Odjel bolničke ljekarne smješten u visokom prizemlju nove zgrade.

– Otvaranjem ovog odijela, nastavili smo s podizanjem zdravstvenog standarda pacijenata Opće bolnice Virovitica, kako iz Virovitičko-podravske, tako i susjednih županija – istaknuo je između ostalog saborski zastupnik Josip Đakić.

Opća bolnica Virovitica osnovana je prije 109 godina pod imenom Opća javna bolnica. Imala je 59 bolničkih postelja i jednog liječnika, moglo se čuti na svečanosti otvorenja novog Odjela bolničke ljekarne u koji su mnogobrojni donatori uložili oko 200.000,00 kuna na 275 četvornih metara prostora. Do sada se „ljekarna“ nalazila u staroj zgradi Opće bolnice Virovitica, u neuvjetnim prostorima, na hodnicima bolnice, u čekaonicama,…

– Nova ljekarna će zadovoljavati sve zdravstvene standarde, a u skorašnjem planu je i program izrade citostatske terapije – istaknula je između ostalog u svom obraćanju ravnateljica Opće bolnice Virovitica Ana Bajer Feketić.

Tako će se sva terapija koja se daje onkološkim pacijentima, „izrađivati“ u budućoj ljekarni, a lijekovi će do pacijenata stizati na mjesto gdje pacijent prima terapiju. Do sada nisu postojali uvjeti da se tako nešto ostvari, no preseljenjem u nove prostorije, isto će biti ostvarivo.

Inače, ljekarna u Općoj bolnici Virovitica osnovana je 1956. godine, zanimljivo na istom mjestu gdje će se danas nalaziti moderno opremljana bolnička ljekarna. Ljekarna je imala dvije prostorije, koje su stradale u požaru i eksploziji 1964. godine…

– Sjećajući se kako je Opća bolnica Virovitica izgledala prije dvadesetak godina, jasno je vidljivo koliko je uloženo u poboljšanje zdravstvenih uvjeta za njene korisnike – kazao je između ostalog gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin.

O značajnim i vidljivim pomacima, govorio je i virovitičko-podravski župan, naglasivši kako Virovitičko-podravska županija zajedno s Općom bolnicom Virovitica i Domom zdravlja VPŽ stipendira buduće liječnike, i ove godine će prvi studenti medicine stažirati u virovitičkoj bolnici.

– Zato vjerujem kako nam u budućnosti neće nedostajati liječnika. No osim stipendiranja budućih liječnika, Virovitičko-podravska županija i nadalje će ulagati u stvaranje boljih zdravstvenih uvjeta – naglasio je virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić.

Tako će kroz desetak dana započeti radovi na izgradnji nove zgrada Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije, a uskoro će se otvoriti i novi Ginekološki odjel u novoj zgradi Općoj bolnici Virovitica, najznačajnijoj zdravstvenoj investiciji na području Virovitičko-podravske županije u posljednjih nekoliko desetaka godina, koja je otvorena prošle godine… Nakon otvorenja Ginekološkog odjela, otvoriti će se još jedinica za intenzivnu njegu i operacione dvorane…

Skip to content