Na prigodnoj svečanosti, saborski zastupnik Josip Đakić, u virovitičkom prigradskom naselju Jasenaš, otvorio je novoizgrađenu vodovodnu mrežu

Objavljeno:

Podijeli:

Popularni sadržaj

Saborski zastupnik Josip Đakić, uz nazočnost zamjenika župana Virovitičko-podravske županije, Zdravka Dijakovića, gradonačelnika Grada Virovitice Ivice Kirina, uzvanika i mještana, izvođača radova, u Jasenašu je otvorio novoizgrađenu vodovodnu mrežu. Prema riječima direktora Virkom-a Damira Marenića ovom investicijom izgrađeno je 15.000 metara magistralnog i 3.500 metara sekundarnog vodovoda. Vrijednost radova koje su financirale Hrvatske vode, a izvela ih je virovitička tvrtka Brana iznosila je oko 6.300.000,00 kn. Na području vodoopskrbnog sustava Virovitice, koje obuhvaćaju i općine Špišić Bukovica, Lukač, Gradina i Suhopolje ovo je jedna od posljednjih investicija, jer je navedeno području, uz grad Viroviticu, gotovo sto posto pokriveno s vodovodnom mrežom. Inače, navedeni projekt koji je otvoren u Jasenašu, dio je projekta koji je išao kroz područja dvije županije jer je povezao općinu Đulovac i Bjelovarsko-bilogorsku s Virovitičko-podravskom županijom. Gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin kazao je kako je Virovitica s pokrivenošću vodovodne i kanalizacijske mreže podignula standard življenja za svoje stanovnike na razinu kakvu ima malo koji grad u Hrvatskoj, jer je uz stopostotnu pokrivenost vodom, područje grada pokriveno i sa 95 posto kanalizacijske mreže. Naglasio je kako je grad Virovitica, uz potporu Vlade RH, resornih ministarstava, Virovitičko-podravske županije, skrbio i brinuo za sve svoje stanovnike područja grada pa tako i Jasenaša, te da je vodovodna mreža koja je otvorena u Jasenašu, dio projekta čija je ukupna vrijednost oko 27.000.000,00 kuna.

Zamjenik župana Zdravko Dijaković govorio je o mnogobrojnim projektima vezanim uz vodoopskrbu koji su izgrađeni ili se grade (projekt Slavonska Podravina) na području Virovitičko-podravske županije. Naglasio je kako Virovitičko-podravska županija potiče ravnomjeran rast svih svojih sredina, svakog naselja, a u tome je iznimno važna bila podrška Vlade RH, Hrvatskog sabora, resornih ministarstava, ali i skladna simbioza Virovitičko-podravske županije te njezinih gradova i općina.

Saborski zastupnik Josip Đakić, naglasio je kako se ovakvi projekti, novih vodovodnih mreža, rade i u svrhu revitalizacije ruralnih područja, jer stanovnici ruralnih naselja moraju imati uvjete jednake kakve imaju i oni u većim naseljima i gradovima. Istaknuo je kako je pitka i kvalitetna voda iznimno važna za daljnji razvoj svakog naselja i područja, kako zbog kvaliteta življenja, tako i zbog razvoja pojedinog kraja, jer pitka voda, koja znači život za sve stanovnike, mora biti svima dostupna. Naglasio je kako se i nadalje mora brinuti i skrbiti u vezi zaštite voda, posebno vezano za projekte odvodnje. Pohvalio je rad tvrtke Virkom, koja mnogo ulaže u daljnji razvoj, pa se tako gradi nova upravna zgrada, novi zdenac, laboratorij…

Inače, na područje Jasenaša, ubuduće će biti mjerodavno Središte Hrvatskih pošta Virovitica, a ne kako je to do sada bilo – Hrvatska pošta Đulovac.
(kt)

Skip to content