Na području grada Virovitice putem javnih radova zaposlit će se 70 osoba; od siječnja do travnja ove godine broj nezaposlenih znatno se smanjio

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Virovitica najavio je nove javne radove za jedinice lokalne samouprave za revitalizaciju javnih površina. Program je namijenjen za 13 općina i 3 grada na području naše županije, a temeljem istog osigurane su plaće za 320 osoba u trajanju od 6 mjeseci.

U realizaciju programa zapošljavanja prvi je krenuo Grad Virovitica koji je raspisao natječaj za program javnih radova kojim će biti obuhvaćeno 70 osoba, a koji je objavljen na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Javni radovi financiraju se iz Europskog socijalnog fonda.

Zapošljavanje je usmjereno prvenstveno na kategorije teže zapošljivih osoba na tržištu rada. Ciljane skupine, koje se financiraju 100 posto bez obzira na duljinu prijave u evidenciji su, među ostalima, hrvatski branitelji, djeca i supružnici poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, roditelji s 4 i više malodobne djece, zatim osobe prijavljene u evidenciju nezaposlenih 3 i više godina te osobe starije od 50 godina prijavljene u evidenciju dulje od 6 mjeseci.

Inače, prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, broj nezaposlenih na području grada Virovitice znatno se smanjio. Naime, u siječnju je ne nezaposleno bilo 1.404 osobe, dok je u travnju nezaposlena bila 1.171 osoba, što je 233 manje. Uz javne radove, u Virovitici je trenutno otvoreno još 57 radnih mjesta. (virovitica.hr; foto: Arhiva)

Skip to content